Українські синхроністки завоювали "золото" на Чемпіонаті світу з водних видів спорту, який проходить в Кванджу (Південна Корея). Про це повідомляє прес-служба НОК України.
У змаганнях з артистичного плавання команда України з результатом 94,5000 бали стала переможцем світової першості в хайлайті.
Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!
Зазначимо, що це перше золото ЧС в історії артистичного плавання України.
"Золото" Україні принесли Єлизавета Яхно, Анастасія Савчук, Владислава і Марина Алексіїви, Валерія Апрєлєва, Яна Наріжна, Катерина Резник, Аліна Шинкаренко, Олександра Коваленко та Вероніка Гришко.
"Срібло" завоювали синхроністки з Італії (91,7333), "бронзу" - спортсменки з Іспанії (91,1333).
Нагадаємо, раніше синхроністки Марта Федіна та Анастасія Савчук отримали "бронзу" в технічній програмі дуетів.

Перше місце дісталося олімпійським чемпіонкам з РФ Світлані Ромашиній та Світлані Колесніченко. "Срібло" відвоювали китаянки Сунь Веньянь і Хуан Сюечень.

Чемпіонат світу в Кванджу проходить з 12 по 28 липня. Традиційно турнір розділений на дві частини. Перший тиждень присвячений стрибкам у воду, синхронному плаванню і плаванню на відкритій воді, друга – плаванню і хайдайвінгу. Змагання з водного поло триватимуть протягом усього чемпіонату світу. Медалі чоловічі та жіночі команди розіграють в передостанній день першості.

Варто додати, у водному поло на чемпіонаті світу встановлений рекорд результативності. Збірна Угорщини розгромила Південну Корею з рахунком - 64:0.

Популярні новини зараз

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Показати ще

Як повідомляв раніше Знай.ua, 17-річна українська тенісистка Дарина Снігур виборола перемогу на юніорському Wimbledon-2019.