У Південній Кореї проходить Чемпіонат світу з водних видів спорту. Змагання з артистичного (синхронного) плавання проходили у місті Кванджу. Вони закінчилися у суботу, 20 липня.

В категорії комбі збірна України з результатом 94.5333 завоювала бронзові медалі. Перше місце отримала збірна Росії з результатом 98.0000, друге у спортсменок Китаю - 96.5667.

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У складі нашої команди виступали Анастасія Савчук, Олександра Коваленко, Аліна Шинкаренко, Владислава Алексєєва, Марина Алексєєва, Вероніка Гришко, Валерія Апрелєва, Єлизавета Яхно, Яна Нарежна, Катерина Резник. Запасні: Марта Федіна та Дар'я Корнєєва. До речі, єдиною, хто здобув усі шість нагород, стала найдосвідченіша з українок Анастасія Савчук.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Показати ще

Варто додати, що це вже шоста нагорода збірної України з артистичного (синхронного) плавання на цьому Чемпіонаті світу з 10 розіграних. Раніше у нас було золото в хайлайті, і чотири бронзи - в дуеті, а також в групі.

У загальнокомандному заліку на чемпіонаті світу з водних видів спорту в Південній Кореї продовжує лідирувати збірна Китаю, у якої вже 21 нагорода (12 золотих, 8 срібних і 1 бронзова). На другому місці Росія - 13 (9, 4, 0), а третя Німеччина - 6 (2, 1, 3). Збірна України посідає шосте місце з 6-ма медалями (1 золото та 5 бронзових нагород).

Зазначимо, що Чемпіонат світу з водних видів спорту — найбільше міжнародне змагання нарівні з Олімпійськими іграми, проводиться під егідою Міжнародної федерації плавання (FINA) з 1973 року і включає в себе плавання (у басейні й на відкритій воді), стрибки у воду, водне поло та синхронне плавання.

Нагадаємо, що ми писали про допінг, провали та поїздки в Росію: сестри-шахістки зізналися у всьому після чемпіонату світу.

Як повідомляв раніше Знай.ua, 17-річна українська тенісистка Дарина Снігур виборола перемогу на юніорському Wimbledon-2019.

Також Знай.ua писав, що синхроністки Савчук і Федіна принесли Україні бронзу на Чемпіонаті світу: найкращий з дуетів.