Українська важкоатлетка Ірина Деха, чемпіонка Європи-2016, не змогла виграти медаль Чемпіонату світу-2019 в Паттайї (Таїланд) через 150 грами зайвої ваги.
Ірина Деха виступала у категорії до 76 кг в поштовху, та в сумі вона посіла п'яте місце, а до бронзи не вистачило шість і три кілограми відповідно. У ривку українка поступово взяла 105 кг, 108 кг та 110 кг. Эквадорка Нейсі Баррера заявила 110 кг на першу спробу, яка стала вдалою. Але потім 115 кг і 116 кг їй не підкорилися.
Таким чином, і Деха, і Беррера показали однаковий результат, який був третім у ривку. В такому випадку вище опиється той спортсмен, чия власна вага менша. Вага Беррери становила 75,8 кг, а Дехи - 75,95 кг. Долю бронзової медалі вирішили усього 150 грамів.

Ірина Деха не змогла завоювати бронзову медаль

Як раніше писав Знай.ua, український спортсмен Дмитро Чумак завоював три золоті медалі чемпіонату Європи з важкої атлетики, який проходить в Батумі (Грузія), повідомляє НОК України.

Дмитро Чумак став найкращим у категорії до 102 кг. Він показав результат 391 кг (175 кг + 216 кг) і здобув три золоті медалі: у ривку, поштовху та сумі двоборства.

Дмитро Чумак - чемпіон Європи з важкої атлетики

Бронзову медаль у поштовху завоював українець Костянтин Рева з результатом 207 кг (ривок 161 кг, сума двоборства 368 кг).

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Нагадаємо, раніше українець Кирило Пирогов став володарем бронзової медалі на першості континенту в Грузії.

В активі спортсмена, який виступає у ваговій категорії до 96 кг, бронза в ривку з результатом 171 кг.

Як раніше писав портал Знай.ua, на важкоатлетку на змаганнях впала 110-кілограмова штанга.