Посол України в Іспанії Анатолій Щерба прокоментував скандальний матч "Райо Вальєкано" - "Альбасете", який був зупинений через образливі вигуки вболівальників на адресу українського форварда Романа Зозулі.

Щерба розповів, як можуть покарати клуб "Райо Вальєкано".

За його словами, дисциплінарна комісія може застосувати фінансові та інші санкції.

"Покарання буде. Перш за все, для клубу. І воно, в принципі, вже є: дисциплінарна комісія, що складається з представників національної федерації футболу та Ла Ліги, застосує санкції до цього клубу. Скажімо, якщо будуть догравати другий тайм цього матчу, то це відбудеться при порожніх трибунах.

Також можуть бути застосовані відповідні фінансові санкції для того, щоб покарати за те, що така провокація сталася. Хотів би сказати, що і президент "Альбасете", і президент "Райо Вальєкано" однозначно засудили те, що відбулося на стадіоні", - передає слова Щерби Укрінформ.

Популярні новини зараз

У яких випадках ТЦК затримує вас незаконно

Важливі події відбудуться вже скоро: тарологиня назвала критичні дати для України

Вдень до +29°, а небо вибухне громом: народний синоптик озвучив погоду на кінець вересня

Водоканали розікрали гроші, а тепер вимагають підвищити тарифи

Показати ще

Нагадаємо, матч між іспанськими клубами "Райо Вальєкано" - "Альбасете" був зупинений через образливі вигуки фанатів на адресу українського нападника "Альбасете" Романа Зозулі.

В кінці першого тайму вболівальники "Райо" почали освистувати Зозулю і вигукувати з трибун "Зозуля - е**ний нацист".
Нагадаємо, Роман Зозуля в 2017 році перейшов в "Райо Вальєкано" на правах оренди, але не зіграв за команду жодного матчу, оскільки фанати клубу змусили керівництво відмовитися від українського футболіста, аргументуючи це його нацистськими політичними поглядами.
У вересні 2017 року Зозуля підписав контракт з "Альбасете".

Під час травми в 2015 році Зозуля допомагав українській армії, заснувавши разом з волонтерами Дніпра фонд "Народна армія". Виставив на аукціон свою медаль фіналіста Ліги Європи, щоб виручені кошти спрямувати на потреби бійців АТО.

Роман Зозуля

Футболіст фотографувався з військовими, у тому числі з батальйону "Азов", позував з автоматом, а також публікував фото зі Степаном Бандерою.

Роман Зозуля

Як повідомляв портал Знай.uа, президент України підтримав Романа Зозулю.