Зірковий баскетболіст Кобі Браянт, який загинув в авіакатастрофі 26 січня, при аварії вертольота, зізнався у зґвалтуванні. Він став першим професійним спортсменом, який отримав "Оскар". Йому був 41 рік. Спортсмен виступав в НБА за команду "Лос-Анджелес Лейкерс".

Гелікоптер із ним упав неподалік Лос-Анджелеса. На борту були ще вісім людей — зокрема 13-річна донька Браянта Джіана. Ніхто з них не вижив.

У 2003 році 19-річна працівниця готелю в одному з міст Колорадо звинуватила Кобі Браянта у зґвалтуванні. Тоді з баскетболістом припинили співпрацю McDonald’s і Coca-Cola, його репутація була підірвана. Однак суд так і не розглянув звинувачення: потерпіла відмовилася свідчити.

Через рік Браянт зізнався в скоєному й публічно вибачився перед дівчиною.

Кобі Брайант, Getty Images

Популярні новини зараз

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

"Хочу вибачитися перед нею за свою поведінку тієї ночі та за її наслідки, які вона пережила за останній рік. Хоча цей рік був важким і особисто для мене, можу лише уявити, що довелося пережити їй", - сказав Кобі.

Кобі Брайант, Getty Images

З роками про інцидент поступово забули. А в одному з останніх інтерв’ю Кобі Браянт, батько чотирьох доньок, навіть заявив, що є декілька баскетболісток, які можуть просто зараз грати в НБА: Даяна Торасі, Майя Мур, Єлена Делле Донн. Є багато чудових гравчинь, які запросто були б на рівні.

Як писав Знай.ua, разом з Брайантом загинула його 13-річна донька Джианна.

Кобі Брайант з дочкою, instagram.com/KobeBryant

На борту вертольота було 9 осіб, усі загинули.

Як пише Associated Press, причиною авіакатастрофи могла стати погана видимість через дуже густий туман. Катастрофа сталася на висоті близько 1400 м (430 метрів).
Кобі Брайант з дочкою загинув в авіакатастрофі, Getty Images

Брайант всю свою кар'єру виступав за "Лос-Анджелес Лейкерс" (1996 - 2016). З командою атакуючий захисник став п'ятикратним чемпіоном НБА (2000, 2001, 2002, 2009, 2010).

Кобі Брайант, Getty Images

У 2018 році Кобі Брайант отримав премію "Оскар" в номінації "Кращий короткометражний анімаційний фільм" за мультфільм "Дорогий баскетбол" (Dear Basketball). Брайант став автором сценарію та продюсером картини.

У ньому він зізнався в любові до баскетболу.

Як раніше писав портал Знай.ua, шанувальники Кобі Брайанта створили меморіал біля легендарної арени Лос-Анджелес Лейкерс.