Стало відомо, що Євро-2020 пройде з 11 червня по 11 липня 2021 року. Також інші змагання УЄФА будуть припинені до подальших розпоряджень.

Стадіон, pxhere

Так, УЄФА продовжить контактувати з Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) та державними організаціями, щоб вивести європейський футбол з цієї постійно мінливої кризової ситуації.

Вжиті заходи показують, що УЄФА готовий до важких рішень. Але вони завжди будуть ґрунтуватися на консультаціях експертів і ставити в пріоритеті здоров'я учасників.

Також перенесення Євро-2020 — найкраще рішення для європейського футболу, яке допоможе дограти всі міжнародні та внутрішні змагання, поставлені на паузу.

Популярні новини зараз

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Показати ще

З цим погодилися 55 національних асоціацій, профспілка футболістів FIFPro, представники європейських ліг і клубів.

До того ж, господарі не зміняться і чемпіонат Європи залишиться вірний оригінальній ідеї: відсвяткувати 60-річчя Євро всеєвропейським турніром.

В робочу групу входять представники адміністрації УЄФА, Асоціації європейських клубів і Європейських ліг. Вона вивчить, які існують можливості дограти поточний клубний сезон на європейському та національному рівнях.

Якщо ситуація покращиться, завершити всі європейські та внутрішні клубні змагання до кінця цього спортивного сезону, тобто до 30 червня 2020 року.

Робоча група оцінить різні сценарії. Перш ніж робити висновки, потрібно дочекатися результатів її роботи та розвитку ситуації.

Також якщо власники квитків або пакетів корпоративного прийому не зможуть відвідати чемпіонат в 2021 році, УЄФА відшкодує повну вартість.

Протягом найближчого місяця УЄФА поширить електронною поштою додаткову інформацію про відшкодування, яка також буде розміщена на euro2020.com/tickets.

Стадіон, Facebook УЄФА

До того ж, УЄФА зробить все можливе, щоб пом'якшити удар по 55 національним асоціаціям. Багато з них розраховують на фінансування УЄФА, щоб реалізовувати важливі проекти з масового футболу і вести роботу з розвитку футболу.

Перенісши Євро-2020, створили оптимальні умови для того, щоб дограти і звести до мінімуму несприятливі фінансові наслідки.

Також УЄФА поки шукає рішення для відновлення чоловічих і жіночих турнірів.

УЄФА перенесе наступні фінальні турніри:

  • Фінальна стадія Ліги націй УЄФА
  • Фінальна стадія жіночого Євро
  • Фінальна стадія молодіжного Євро

Наголошується, що в світлі рішень, прийнятих швейцарськими властями, і в якості профілактичного заходу з 16 березня всі співробітники швейцарської штаб-квартири УЄФА працюють з дому.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував рішення УЄФА перенести Чемпіонат Європи з футболу на 2021 рік.

Як повідомляв портал "Знай.ua", гравці київського "Динамо" звернулися до своїх шанувальників у зв'язку з пандемією коронавіруса у світі.

Також "Знай.ua" писав, що воротар донецького "Шахтаря" і збірної України Андрій П'ятов взяв участь у челенджі "Залишайся вдома" #StayAtHomeChallenge.