1 квітня нідерландському футболісту та тренеру Кларенсу Зеєдорфу виповнилося 44 роки. В історію він увійшов як єдиний спортсмен, який виграв Лігу Чемпіонів за три різні команди: за амстердамський "Аякс" у 1995, за "Реал Мадрид" у 1998 і двічі за "Мілан" у 2003 і 2007 роках.

Зеєдорф народився у Республіці Суринам, що у Південній Америці, у 1976 році. У десятилітньому віці на нього звернули увагу в клубі "Аякс", за який він почав виступати ще у 16 років.

Після "Аяксу" спортсмен провів рік в італійській "Сампдорії", звідки перейшов до "Реалу" в 1996 році. Там він став переможцем Чемпіонату Іспанії, а наступного року команда виборола головний трофей Європи, і Зеєдорф став двократним переможцем Ліги Чемпіонів.

Кларенс Зеєдорф, фото YouTube

З "Реалу" футболіст перейшов до "Інтеру", де провів два сезони. Після цього Зеєдорф потрапив у "Мілан", де спочатку допоміг йому вперше за 26 років стати Чемпіоном Італії. У 2003 і 2007 роках Зеєдорф знову став переможцем Ліги Чемпіонів вже з "Міланом".

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Свою кар'єру футболіста легендарний атлет закінчив у бразильському "Ботафого" У 2014 році.

Зеєдорф спробував і тренерську кар'єру - очолював "Мілан", "Шеньчжень", "Депортіво" та збірну Камеруну - проте усюди зазнавав невдач і вирачав посаду.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше вчені знайшли найдавніше поле для гри у футбол - майже 3500 років.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Жовта картка на кілька хвилин і "вкидання" аута ногою - нові правила футболу озадачат уболівальників.

Також "Знай.ua" писав, що гравці Динамо звернулися до вболівальників - футбол обов'язково повернеться.