За інформацією британських спортивних медіа, відновлення АПЛ очікується в середині червня. На клуб "Вест Гем", який після 29 турів дивом уникнув зони вильоту, чекає вельми напружена боротьба за збереження місця в еліті.

Виходить, що головна мета тренера Девіда Мойеса, який очолив "молотів" наприкінці грудня – врятувати Вест Гем від пониження у класі. Вимушена пауза в чемпіонаті, викликана пандемією COVID-19 почалася для "молотів" дуже вчасно, адже команда Андрія Ярмоленка на той момент виграла лише 1 матч чемпіонату з останніх 9-ти.

Андрій Ярмоленко, facebook.com/WestHam

У шотландця було два місяці, щоб поміркувати над тим, як витягнути своїх підопічних з ями, а 19 травня, "молоти" провели перше колективне тренування у складі невеликих груп. Про це стало відомо завдяки повідомленням одного з британських видань.

Журналісти Football.London спробували визначити основних гравців, на яких робитиме ставку Девід Мойес протягом вирішального відрізку сезону. Серед них Андрія Ярмоленка немає – вінгеру збірної України відводять роль резервіста. 57-річний шотландський тренер любить грати за схемою 4-4-2 – при такій формації українцю буде важко знайти місце на полі, адже Мойес не так часто використовує чистих вінгерів.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Андрій Ярмоленко, Getty Images

У той же час, журналіст Football.London зазначає, що Мойес має величезний вибір атакуючих хавбеків – окрім Ярмоленка, є ще як мінімум Пабло Форналс, Майкл Антоніо, Феліпе Андерсон, Джаррод Боуен і Роберт Снодграс. Конкуренція насправді вражає.

Зараз саме українець є одним з головних кандидатів на зміну клубу, переконує Football.London. Висока зарплата Андрія (за неофіційною інформацією, 115 тисяч фунтів на тиждень – найвищий показник у команді) лише посилює позиції Ярмоленка. Бажання заощадити є більшим, ніж бажання зберегти гравця, який за неповних два роки забив 5 голів і оформив 2 передачі.

"Ярмоленко демонстрував спалах класу, але в основному він змушений був боротися з травмами. З урахуванням витрат на нього саме українець виглядає найкращим кандидатом на те, щоб бути проданим. Особливо з урахуванням майбутнього повернення Грейді Діангана з Вест Бромвіча, який здатний закрити позицію Ярмоленка", – зазначає видання положення українця.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в масках і з ножами - відомого футболіста пограбували та побили у власному будинку.

Як повідомляв Знай.uа Ярмоленко навчив вболівальників Вест Гема бажати успіху по-українськи.

Знай.uа писав, Ярмоленко влітку може покинути Вест Гем.