Надзвичайний результат цими вихідними продемонстрував 18-річний Майстер Спорту України Іван Пеклін – хлопець здобув перемогу у ІІ етапі Чемпіонату французької "Формули 4", обійшовши суперників на відомому автодромі світового рівня Magny-Cours. До речі, саме Іван став першим українцем, який представляє нашу країну у "Формулах - відкритих колесах" - у класі Формула 4.

Майстер Спорту України Іван Пеклін

В І етапі – хоробрий маневр і 3 місце у другій гонці

Вже на І етапі Чемпіонату французької "Формули 4", що відбувся 21-23 серпня на трасі Поль Арманьяк у місті Ногаро, 18-річний українець Іван Пеклін демонструє чудові результати. До того ж, під час перегонів Дворазовий Чемпіон України з Картингу здивував надзвичайно хороброю майстерністю.

Стартувавши четвертим, на перших колах Іван витримав натиск опонентів та зберіг свою позицію. Далі – 18-річний Майстер Спорту України наздогнав трійку лідерів і почав активно атакувати. Першого суперника Іван пройшов по зовнішній траєкторії у повороті після прямої, другого пілота він обігнав у цьому ж повороті, але перехрестивши траєкторію. Цей сміливий маневр Іван виконав на швидкості 230 км/год.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Здобувши другу позицію, Іван розпочав боротьбу за лідерство – 18-річний Майстер Спорту України вирішив ризикнути і спробувати, проте цього разу фінішувати першим хлопцю таки не вдалося. Тим не менш, українець продемонстрував високу швидкість і здобув 3 місце у другій гонці.

Майстер Спорту України Іван Пеклін

Від "крешу" у кваліфікації до перемоги у гонці!

Та ІІ етап, що відбувся 11-13 вересня, виявився ще цікавішим. Цього вікенду на трасі Формули-1 Маньї-Кур Іван Пеклін фінішував першим у французькому Чемпіонаті "Формули-4", незважаючи на вкрай напружений перебіг подій.

Не дивлячись на те, що украинский гонщик потрапив у аварію у швидкісному повороті Ешторіл під час кваліфікації, у першій гонці він зміг втримати свою позицію та навіть піднятись на одну вище. У другій гонці Іван стартував другим і вже через декілька кіл сміливо випередив лідера і очолив гонку.

Але у наступному повороті зіштовхнулися 2-й і 3й пілоти. Тож на трасі з’явився автомобіль безпеки. Коли болід прибрали з траси – гонку відновили.

18-річний Іван не розгубився і одразу після рестарту зробив комфортний відрив від суперників: після серії швидких кіл українець першим дістався фінішу.

Майстер Спорту України Іван Пеклін

Загалом, Чемпіонат передбачає 7 етапів на різних відомих автодромах:

21-23 серпня – Nogaro, France

11-13 вересня – Magny-Cours, France

25-27 вересня – Zantvoort, Netherland

02-04 жовтня – Paul Ricard, France

16-18 жовтня – Spa-Francorchamps, Belgium

06-08 листопада – Ledenon, France

13-15 листопада – Le Mans, France

Довідка

Майстер Спорту України Іван Пеклін

Іван Пеклін – 18 років

  • Майстер Спорту України
  • Дворазовий Чемпіон України з Картингу
  • Перший українець, який представляє нашу країну у "Формулах - відкритих колесах" - у класі Формула 4.
  • Іван є слухачем Французьскої Академії Автоспорту та бере участь у Чемпіонаті Франції у класі "Формула 4".