Тепер хлопець живе і тренується на одній базі з зірками команди «Шахтар».

Юний футболіст з Львівської області в 8 років став учасником проекту ДТЕК і Shakhtar Social " Давай, грай!». На турнірі в Івано-Франківську хлопця помітили селекціонери «Шахтаря», а в серпні цього року Олександр Попович пройшов фінальний відбір в підліткову команду клубу U14, яка готується до старту сезону під керівництвом головного тренера Віталія Віценца.

«У нього є характер і працьовитість. А далі-час покаже. Потенціал у нього хороший, тому він і залишився в Академії. Надалі все залежатиме і від нас, але більшою мірою, звичайно, від нього», – зазначає тренер.

Мрія Поповича - з часом виступати за основну команду «Шахтаря» і збірну України.

"ДТЕК підтримує талановиту молодь. Наш проект - не тільки про спорт, а й про командний дух, взаємодопомога і шанобливе ставлення один до одного. І як показує практика, такий підхід теж дозволяє ростити чемпіонів. Саша-наш чемпіон і наша гордість. Але ще більша гордість-те, що вже майже 5 тисяч дітей по всій країні за підтримки ДТЕК безкоштовно займаються футболом, - коментує Тетяна Оверіна, директор з регіональної політики ДТЕК Енерго.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Показати ще

Додамо, що Попович – не перший футболіст Академії з «Давай, грай!». Раніше Микола Огарков з Добропільської філії проекту (Донецька область) аналогічно пройшов відбір і був прийнятий в Академію. Вже в сезоні - 2018/19 він став основним захисником «Шахтаря» U14, з яким виграв золоті медалі дитячо-юнацької футбольної ліги України. Сьогодні Огарков продовжує грати в юнацькій команді» Шахтар " у віковій категорії U16.

Нагадаємо «що " Давай, грай!» - наймасовіший соціальний проект дитячого аматорського футболу в Україні. Його географія налічує 36 населених пунктів країни. Проект реалізується Shakhtar Social і ДТЕК за підтримки UEFA Foundation for Children. Минулого року " Давай, грай!"став переможцем всеєвропейського конкурсу соціальних проектів More than Football Award 2019.