Український боксер-чемпіон Олександр Усик розкритикував українців, які вболівали у двобої між Василем Ломаченком і Теофімо Лопесом за іноземця, а не свого співвітчизника.

Читайте Знай в Google News!

Таких українців Усик вважає лицемірами. Нагадаємо, через суперечливі політичні погляди і активну підтримку російського православ'я Ломою багато хто зі співвітчизників вирішив не підтримувати його цього разу.

"Така ж ситуація була. Нехай людина живе в Києві: "Я за Лопеса". Це лицемірство", - заявив Олександр в інтерв'ю.

Однак інший боксер Іван Редкач розкритикував слова Олександра Усика про те, що він вважає лицемірами людей, які вболівають не за українців.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Відповідним дописом Редкач поділився на своїй сторінці у соціальній мережі "Інстаграм".

бій Ломаченко - Лопес, фото Getty Images

Однак Редкач не розуміє, у чому полягає лицемірство у такій ситуації.

"Слово "лицемір / лицемірство" звучить досить голосно. Але що таке лицемірство? Це Поведінка, що прикриває нещирість, зловмисність удаваною щирістю, чеснотою. Так яким це чином може ставитися до людини, яка живе в Києві і підтримує закордонного спортсмена ...? Так ніяким!) Це як "я повинен і я вибираю". "Я повинен" це поведінка в основі якої лежать уявлення людини про борг. Є загальноприйняті соц уявлення про борг, а є особисті. "Я обираю". У цьому випадку те ж саме по суті, але звучить м'якше і підкреслює свободу людини на свій вибір. І в цьому немає ніякого лицемірства.

Я не маю підтримувати і вболівати наприклад за Ломаченко)) я вибираю Лопеса. І справа не в тому хто де живе і хто де народився і хто у кого тренується. Вся справа в тому, хто мені подобається як спортсмен і людина, чиї якості мені ближче. Я не буду платити за шоу, яке мені не подобається і вже тим більше на нього не піду. Я вибираю те, що мені подобається і хто мені подобається. Так і людина, живуть в Україні або будь-якій країні має право вибрати того хто їм подобається поза рамках їхньої країни і тим самим не бути лицемірними до самих себе!

Я підтримував і підтримую Лопеса. Я зробив ставку виходячи з мого вибору і тут немає ніякого лицемірства", — заявив Редкач, який вже давно піддає Ломаченка і Усика жорсткій критиці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українці пролили бальзам на душу Усика після потужної перемоги над Чісорою.

Також портал "Знай.ua" писав, що політики масово проігнорували перемогу Усика над Чісорою.