Президент Європейської Ради Шарль Мішель, який вперше відвідує Україну з візитом, разом з українським лідером Володимиром Зеленським побував на Донбасі.

Під час спільної пресконференції на лінії розмежування у місті Щастя з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем Зеленський наголосив, що наша держава прагне якнайшвидшого настання миру на Донбасі та повернення тимчасово окупованих територій.

"Присутність сьогодні тут лідера Європейського Союзу – це демонстрація того, що Україна не залишається наодинці у цих зусиллях", – додав Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський та Шарль Мішель, фото president.gov.ua

Президент України повідомив лідеру ЄС про регулярні провокації з боку незаконних збройних формувань на Донбасі.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

"Продовжують гинути наші військові, наші хлопці. Протягом останніх 10 днів ми втратили двох наших захисників, тож я буду дуже вдячний вам, пане, за подальшу мобілізацію тиску Європейського Союзу і його держав на Росію", - зазначив він.

Президент Європейської ради зі свого боку назвав неприйнятною ситуацію, коли у 2021 році на Європейському континенті триває війна та гинуть люди.

"Це реальність, за яку соромно. Люди продовжують гинути в цьому конфлікті й жити у надзвичайно складних обставинах", – сказав Шарль Мішель.

Шарль Мішель наголосив на неприйнятності ситуації на Донбасі та запевнив Зеленського, що ЄС збереже санкції проти Росії.

"На жаль, Росія не відобразила тих позитивних кроків, які зробила Україна для впровадження мінських угод. І саме тому наші економічні санкції проти Росії залишаться. Росія є частиною цього конфлікту, а не посередником", - заявив він.

Нагадаємо, на Донбасі загинув воїн ЗСУ, ще один поранений

Як повідомляв портал Знай.ua, окупанти обстріляли українських героїв з мінометів і снайперської зброї

Також Знай.ua писав, на Донбасі затримали бойовика, який поранив ножем українського воїна