Священник Борис-Іван Ярем роками ховає під ризою важку хворобу: через варикозне розширення вен у нього складні рани й набряки на ногах, через що йому дуже важко стояти і ходити, а через це — виконувати професійно-духовні й домашні обов'язки.

Зі своєю проблемою чоловік наважився звернутися до програми "Я соромлюся свого тіла".

УЗД вен на ногах підтвердило діагноз варикозного розширення вен, яке й стало причиною трофічних виразок. Ще серйознішою ситуацією стала після травми п'ятки і накладення гіпсу. А додатковою проблемою є зайва вага, яка лише збільшує навантаження на ногу.

А ось підозри на тромбоз і пов'язані з ним серцево-судинні захворювання, слава Богу, не виправдалися. Також раніше не було виявлено й цукрового діабету, який також міг би бути джерелом проблеми.

Кадр з програми "Я соромлюся свого тіла"

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Але лікування за допомогою спеціальних препаратів, дієта, схуднення (за 5 тижнів чоловік скинув вагу зі 128 до 117 кілограмів), масаж свою роль виконали — виразки практично загоїлися, болі і набряки зменшилися. Тим не менш, чоловіку треба продовжувати скидати вагу і дотримуватися рекомендацій медиків.

Отець Борис-Іван Ярем наголосив, що лікування у спеціалістів є дозволеним для християнина — так само як священник піклується про душу, лікар турбується про тіло.

Нагадаємо, Молодий священник покинув Париж заради села на Львівщині: взявся за голку та Біблію в глушині

Як повідомляв "Знай.ua", Хмельницький священик обчистив храм, поки парафіяни сиділи на карантині - перед Богом не соромно

Знай.ua писав, з Харківського храму вкрали дорогоцінну ікону: і Бога не бояться