Від президента України Володимира Зеленського вимагають заборонити "зоопарки" у квартирах багатоквартирних домів, обмеживши кількість тварин, яких можна утримувати легально у власній оселі.

Про це йдеться в електронній петиції №22 / 114270-ЕП за авторства Ігоря Леонідовича Панасенка, яку він так і озаглавив: "Заборона Утримання зоопарку у квартирі багатоквартірного будинку". Відповідний документ був розміщений у спеціальному розділі для петицій на сайті офіційного інтернет-представництва президента України.

"Заборонити утримання зоопарку, тобто тварин в кількості більше однієї, у квартирі багатоквартирного будинку. Тварини не можуть вести себе так як поводяться люди - дотримуватися правил спільного проживання з іншими людьми. Взагалі жити з тваринами це не нормально. Нехай ті хто хочуть жити з тваринами переселяються в окремі будинки", — йде мова у петиції.

Скріншот петиції

На жаль, автор не зазначив, про яких саме тварин йде мова. Річ у тім, що деякі домашні улюбленці особливо гостро потребують інших представників свого виду (як-от морські свинки чи папуги-нерозлучники). Окрім того, багато людей тримають по кілька собак чи котів, і цим не створюють жодних проблем сусідам. Можливо, у петиції мова йде про екзотичних тварин — мавп, лемурів чи навіть кенгуру, проте на це не вказується також.

Популярні новини зараз

В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Показати ще

Кішка, фото "Знай.ua"

Однак психіатрам відоме досить поширене явище патологічного накопительства тварин, але у цьому разі страждають не лише сусіди, але й самі домашні улюбленці, які не отримують належного догляду і санітарних умов, і тим більше сам власник з психічним розладом.

Нагадаємо, До зграї синіх собак додалися рожеві: які токсини приховує хімзавод

Як повідомляв "Знай.uа", на Львівщині хлопець врятував пса, якого втопили у крижаній річці, мішок на голову.

Також "Знай.uа" писав, що у звичайному парку знайшли білок з унікальним забарвленням.