Уряд України, у Верховній Раді перенесли крайній термін для встановлення газових лічильників для населення. Тепер його визначили до 1 січня 2023 року.

В українців з'явилося більше часу, щоб встановити лічильники. Однак до кінця не ясне питання, Хто повинен платити за ці лічильники-облгаз або споживачі.

Так, в тарифі на розподіл вже включили витрати на установку лічильників облгазом. У минулому, 2020 році на ці цілі повинно було йти 4,5 грн з кожних 100 гривень, які платили за доставку газу.

"Витрати на установку індивідуальних лічильників природного газу для населення, що проживає в квартирах і приватних будинках, в яких це паливо використовується тільки для приготування їжі, передбачаються структурами тарифів на послуги розподілу природного газу починаючи з 2016 року", — розповів виданню "Обозреватель" нардеп Сергій Шахов.

При цьому користувачам без лічильників доведеться платити набагато більше, ніж користувачам з лічильниками. У кілька разів ціни будуть вище, навіть якщо витрата буде нижче норми.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Раніше ми повідомляли, перерахунок субсидій 2021, в Мінсоцполітики однією формулою вирішили купу проблем українців, записуємо.

Як повідомляв "Знай.uа", міністр з судочком з їжею на вокзалі збентежила українців.

Також "Знай.uа" писав, що українці самі провели в будинку кілометри труб і відмовляються від тарифів на газ.