Дієтолог розповів про те, чим можна харчуватися у Великий піст, щоб це приносило максимальну користь для вашого здоров'я.
Таким чином повідомляється, що для того, щоб піст приносив максимальну користь, потрібно не просто відмовитися від продуктів тваринного виробництва. Є деякі правила.
Мета посту в тому, щоб очистити душу і тіло, але, мова піде не про духовні справи.
Як правильно харчуватися під час посту, щоб це не зашкодило, і принесло тільки користь, розповів дієтолог Ірина Гудім.
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Піст це про очищення організму від токсинів. За цей час він скидає все те, що накопичувалося протягом року.
Головною складовою пісного меню є рослинний білок. Все тому що це матеріал, який тіло використовує, щоб «відремонтувати» пошкоджені ділянки.
Каші також є частиною пісної дієти, і найкраще вибирати крупи з низьким глікемічним індексом. Підшлункова тоді не буде перевантажена.
Білий рис краще замінити на коричневий, а також додати в раціон гречку, булгур, вівсянку і кіноа.
Під час посту не можна їсти молочні продукти. Забудьте на час про сир, сир, вершковому маслі, сметані і кисломолочних напоях.
Купуючи продукти в магазині, прочитайте склад, щоб бути впевненим, що вони не містять заборонених інгредієнтів.
Корисні жири можна отримати з не рафінованої олії для салатів, горіхів і авокадо.
Також, дієтолог розповіла про те, як же правильно виходити з цього стану. Починати потрібно повільно, поступово. Зовсім не потрібно в перший день Великодня з'їдати весь стіл.
Все тому що, через відсутність жирної їжі організм перестає виділяти велику кількість ферментів, і якщо відразу перевантажити організм великою кількістю неправильної їжі, все може погано закінчитися.
Нагадаємо, домашні біляші з фаршем, від яких не відірватися: з цим рецептом впорається кожен. З цим простим рецептом впорається кожен, порадувавши себе і своїх рідних дивовижним ласощами.
Як повідомляв "Знай.ua", крабовий салат з сиром-кіскою — новий смак традиційної страви, доступний кожному
"Знай.ua" писав, Молдавські ковбаски без оболонки і без особливих зусиль: рецепт для ідеального пікніка. Мінімум двічі необхідно пропустити м'ясо через м'ясорубку.