Пенсійний фонд України продемонстрували, які перерахунки пенсій були проведені в минулому, 2020 році. Пост з'явився в соціальній мережі Instagram.

Таким чином повідомляється, що за словами ПФУ, непрацюючим пенсіонерам підвищували пенсію у зв'язку зі зміною середньої заробітної плати в минулому році двічі - 1 січня і 1 вересня. Перший раз це було для 1,9 мільйона громадян на 115 гривень, а потім для 1,6 мільйона громадян всього на 40 гривень.

Індексацію пенсій провели з 1 травня, і 8,4 мільйона громадян отримали додатково свої 260 гривень.

А місяцем раніше, пенсіонерам вік яких вже за 80 років, а таких виявилося півтора мільйона, підвищили виплати на 457 гривень.

Більше детально, кому скільки виплатили, можна подивитися в інфографіці.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Інфографіка ПФУ, фото: Facebook

Членам загиблих військових, наприклад, які брали участь в АТО, з 1 серпня підвищили в середньому виплати на 2040 гривень - це 5,2 тисячі громадян.

Не забували допомагати і в зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції. З квітня влада виплатила 9,9 мільйонам пенсіонерів по тисячі гривень.

Раніше повідомляли, Смілянський пояснив, як через Prozorro вивести кошти з державних компаній.

Як повідомляв Знай.uа, українці зможуть виходити на пенсію в будь-якому віці. Відповідний інформація розміщена в пояснювальній записці закону про обов'язкове загальнодержавне пенсійне страхування.

Знай.uа писав, як нараховується пенсія залежно від зарплати і трудового стажу: пояснення від ПФУ. Наприкінці лютого поточного року Кабінет Міністрів підтвердив, що з 1 березня 2021 року передбачена індексація пенсій.