Як відомо, зараз багато парафіян дотримуються Великого посту, який триватиме до 1 травня. У мережі розповіли про традиційні українські страви, які стануть в нагоді всім тим, хто постить.
Таким чином повідомляється, що у багатьох є свої унікальні рецепти, які передаються з поколінь в покоління.
Наприклад, бурякова ікра. Цей продукт є базовим, зокрема, в холодну пору року. Свіжі овочі ще не ростуть, а буряк завжди є в запасі.
Приготувати бурякову ікру дуже просто: знадобиться 1 морква, 1 буряк, 1 цибулина, 3 середніх зубчики часнику, і столова ложка томатної пасти.
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Буряк і моркву слід протерти на крупній тертці. Нарізану цибулю змішати з томатною пастою, сіллю і перцем, і додати туди натерті головні інгредієнти.
Подавати дане блюдо потрібно холодним.
Звичайно ж, яке пісне застілля без квашеної капусти. Це ідеальне блюдо, яке люблять практично в кожній родині. Приготувати теж дуже просто.
Потрібно взяти капусту, порізати її дрібно, засипати сіллю і утрамбувати в бочку так, щоб з'явився сік. Періодично протягом тижня потрібно помішувати, і якщо не буде гірчити, тоді відносите в холодне місце. Через деякий час можна приступати до трапези.
Не варто забувати про головну українську страву - борщ, але пісний. Замість м'яса можна використовувати гриби, чорнослив, і навіть гречку.
Вам знадобиться для приготування 1 середня буряк, квашена капуста, сушені гриби, цибулина, морква, пів томата і столова ложка борошна. Золь, лавровий лист і зелень за смаком.
Слід окремо протушкувати квашену капусту, моркву, цибулю і буряк. Їх можна при готуванні трохи залити бульйоном з відварених сухих грибів. Гриби подрібнити і додати в овочеву суміш.
Додайте томатну пасту і трохи спецій, після чого варіть ще приблизно 30 хвилин.
Із насолода можна вживати не всі. Але, не варто засмучуватися, якщо корисна альтернатива улюбленим шоколадкам - мед, сухофрукти, горіхи. З усього цього можна зробити корисні енергетичні батончики.
В якості напою можна взяти узвар - він завжди був популярним напоєм серед українців. Зокрема, через своїх поживних властивостей.
Готують узвар на воді з сухофруктами, тут ви можете додавати ті, які є в наявності: сушені яблука або груші, чорнослив, шипшина, сушені ягоди.
Раніше ми повідомляли, коли висаджувати на розсаду і в грунт капусту, огірки та інші культури, поради городникам.
Як повідомляв "Знай.ua", як визначити підлогу кущів у полуниці і виростити щедрий урожай, 5 підказок городнику.
Також "Знай.ua" писав, що добриво з дріжджів, простий рецепт домашнього диво-розчину для багатого врожаю.