Кулінарний експерт Євген Клопотенко, незважаючи на свій багатий досвід, все ще відкриває для себе нові сторінки української кухні, але і продовжує ділитися смачними рецептами на сторінці в соціальних мережах.
Зараз він, у своєму Instagram-акаунті, де за його життям стежать понад 550 тисяч людей, заговорив про те, що він може і сирники ліпити, і вирізку оленя з ферментованим пастернаком, гратеном з романеско з копченою бринзою і пюре із зеленої полуниці з шампанським і піною з лисичок.

Євген Клопотенко, instagram.com/klopotenko

Все це через те, що придумування їжі для ресторану і для Youtube різні процеси, які відрізняються роллю в житті людини, призначенням, а також інгредієнтами і метою. Адже коли він створює рецепт для сайту або Youtube, то уявляє себе своїм другом або ж господинею Галиною, які не вміють готувати і просто хочуть поїсти.

"I ось кожен рецепт я пропускаю через призму Серьоги і Галини. Тому автентичний рецепт рамен з саморобною локшиною, що готується більше 8 годин ваще не прокотить. Інструменти, які я використовую, щоб створити ці рецепти: seo-запити, Льоху, який сидить поруч, напружує мене і стежить, щоб я занадто не креативив, доступні інгредієнти, легкість виконання (щоб рецепт зміг повторити навіть той, хто готує вперше в житті), цікавість (не просто варена гречка, а з черемшею) і щоб не довго", - говорить Євген Клопотенко в підписі до публікації.

Євген Клопотенко, instagram.com/klopotenko

А ось з ресторанною їжею все інакше. Йому важливо задіяти почуття людей, тому він орієнтується на емоції при створенні страви. Меж при цьому не існує. Клопотенко потрібно, щоб люди отримували максимально задоволення. Адже подібна їжа - це ціла історія, яка проживає людиною. Євген створює фантазію і філософію смаку. І для цього використовує фантазію, техніку, інгредієнти, смакові досліди, фудкост, продукти, які з ним розмовляють, гучну музику і олівець, щоб малювати схеми страв.

Нагадаємо, рецепт з TikTok? Євген Клопотенко по-особливому приготував сирний пиріг з томатами

Як повідомляв "Знай.ua", "Світу було п*фіг", - чого Євгену Клопотенко коштувала запекла боротьба за борщ

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Знай.ua писав, Євген Клопотенко видав рецепт традиційної татарської страви - Азу з яловичини