Глава Білого дому, лідер Сполучених Штатів Америки Джо Байден провів першу телефонну розмову зі своїм українським колегою Володимиро Зеленським. У цій розмові Байден обговорив із Зеленським підтримку України на фоні агресії РФ, питання реформ та епідемії коронавірусу.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті Білого дому.

Публікація Білого дому, скріншот: whitehouse.gov

"Президент Джозеф Байден-молодший сьогодні поговорив з президентом України Володимиром Зеленським. Президент Байден підтвердив непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям тривалої агресії Росії на Донбасі і в Криму", - заявили в Білому домі.

Байден також підкреслив прихильність адміністрації пожвавленню стратегічного партнерства між країнами на підтримку плану Зеленського по боротьбі з корупцією та реалізації програми реформ, заснованої на спільних демократичних цінностях, які забезпечують справедливість, безпеку і процвітання народу України.

"Лідери погодилися, що ці реформи є центральними для євроатлантичних прагнень України", - підкреслили в Білому домі.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Астролог побачив у травні "лихо" для України

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Крім того, Байден і Зеленський також обговорили важливість тісної співпраці США і України для стримування пандемії COVID-19 і зміцнення демократії в регіоні.

Нагадаємо, цього тижня відбулося кілька телефонних розмов на вищому рівні між посадовими особами України та США. Вони відбулися після того, як 1 квітня ЗМІ повідомили, що європейське командування збройних сил США привело війська в бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на Донбасі порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох українських військових, а Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.

Публікація Володимира Зеленського, скріншот: Twitter

У свою чергу український президент Володимир Зеленський на своїй сторінці в мережі Twitter написав наступне: "Радий поговорити з Білим домом. Україна цінує підтримку США на різних рівнях. Ми стоїмо пліч-о-пліч, коли мова йде про збереження наших демократій. Моя прихильність перетворенню України, підвищенню прозорості та досягненню миру дуже сильна. Американське партнерство має вирішальне значення для українців".

Раніше повідомляли, Джо Байден вперше зателефонує Володимиру Зеленському: США не залишать Україну одну проти агресії РФ.
Як повідомляв Знай.uа, Бізяєв заявив, що Європа хоче відстояти своє ексклюзивне право на врегулювання конфлікту на Донбасі.
Знай.uа писав, Бортник прокоментував переговори Путіна, Макрона і Меркель.