Відомий український телеведучий Костянтин Грубич, якого телеглядачі пам'ятають вже не один десяток років, продовжує радувати своїх шанувальників новими рецептами в якості блогера-кухаря.

Цього разу Костянтин трохи познайомив українців з історією каші з пшона. Виявляється, ця страва була однією з найулюбленіших у відомого філософа Григорія Сковороди.

Про це стало відомо завдяки публікації Костянтина Грубича в мережі Facebook, а також його новому відео на YouTube.

"Оксана Скиталінська розповіла мені, що наш славний філософ і один з наймудріших українців в історії Григорій Сковорода міг би служити зразком правильного харчування. Він ніколи не переїдав, їв просту їжу - злаки, овочі, фрукти, шматок черствого хліба і запивав джерельною водою. Є свідчення його учня і друга Михайла Ковалинського, який після смерті Сковороди написав його біографію "Житіє Сковороди": "Вставав дуже рано, їв раз на день, без м'яса і риби, був завжди веселий, сильний, рухливий, всім задоволений, до всіх добрий, всім готовий послужити", - поділився телеведучий.

Публікація Костянтин Грубича, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз

Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім

В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу

Показати ще

Публікація Костянтин Грубича, скріншот: Facebook

"Нерідко навіть самі лікарі рекомендують вживання пшоняної каші в якості доповнення до лікування. Це пов'язано з тим, що пшоно - універсальна крупа, яка позитивно впливає на людину з будь-яким захворюванням. Регулярне вживання каші значно покращує самопочуття, причому зазначають це і відносно здорові люди. Головне - правильно її приготувати, інакше користь пшоняної каші буде злегка зіпсовано гіркуватим присмаком. А користі в каші чимало.", - додав Костянтин Грубич.

" у моєму ролику ви побачите головний секрет приготування пшонки - правильність пропорції. І мій ексклюзив - горіхово-шпинатна приправа. Реально - бомба бомбічна! Складові: 1 склянка пшона, 4 склянки води, сіль за смаком; приправи: 100 г шпинату, 50 г волоських горіхів. По чайній ложці соєвого соусу, оливкової олії, пів чайної ложки бальзамічного оцту.", - поділився Костянтин Грубич.

Також Костянтин Грубич опублікував на своєму YouTube-каналі спосіб приготування пшоняної каші:

Раніше повідомляли, rиївську перепичку "закують" у граніт: смачного, українці.

Як повідомляв Знай.uа, Євген Клопотенко зізнався, що розмовляє з ним: "Напружує".

Знай.uа писав, березовий сік втамує спрагу краще коли: топ 5 простих рецептів.