На сторінці митрополита Епіфанія в соціальній мережі Facebook з'явилася нова публікація, де він розповів про шляхи порятунку для людини, а також про гріхи.

Там священнослужитель пише про те, що гріх давним давно створив величезну прірву між Богом і самою людиною, але, при бажанні її можна подолати. Митрополит пише, що бог наближається до нас, сходить з небес, і через смерть і воскресіння Ісуса стверджує, що нехай спасіння відкритий для кожної людини.

"Кожен з нас багато разів у своєму житті користується сходами, щоб знизу піднятися вгору. І образ цей повинен допомогти нам зрозуміти, що наше духовне життя, уподібнюючись сходах, потребує точки затвердження і з необхідністю є поступовим. Як сходи має початок внизу і завершується вгорі, і верхня точка є їх твердженням, бо спираючись на неї вся конструкція стає міцною – так і наше духовне життя може бути затвердженим і здатне приводити до вдосконалення виключно тоді, коли воно спирається на Бога і має твердження в ньому» - написано в публікації.

Той хто намагається знайти опору в собі, в інших людях, але не намагається знайти опори в Бозі - приречений на згубне для душі блукання. Безумовно, потрібно вибирати правильний шлях, але, ще важливіше не збитися з нього, і уникати спокус. Одним з таких є самовпевненість.

"Якщо хочемо мати успіх у справі духовного вдосконалення, то слід нам частіше звертатися до настанов і досвіду святих отців, подвижників, вчитися у них і брати за приклад їхнього життя. І пам'ятати, що навіть коли на шляху чеснот і досягнемо певних успіхів і подолаємо кілька сходинок в дорозі до Царства Небесного - не слід нам втрачати пильність, бо навіть з найвищих щаблів можливе падіння. І чим вище піднімаємося-тим обережніше і уважніше нам слід бути, тому що лукаві духи з великою впертістю і злістю ворогують проти тих, хто подолав деякі спокуси, ніж проти повністю освоєних гріхами» - сказано в проповіді митрополита Епіфанія.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Нагадаємо, в піст перед Великоднем шануємо велике диво Ісуса Христа: "Господь завжди приходить на допомогу"

Як повідомляв "Знай.ua" Митрополит ПЦУ Епіфаній підказав, як знайти спокій перед Великоднем: "Море тихе, сонячне світло»

"Знай.ua" писав, предстоятель ПЦУ Епіфаній нагадав про важливий ювілей у православне свято: "Вічна пам'ять героям"