Просто з передової на Донбасі прийшли доволі сумні новини. З'явилася інформація, що в результаті осколкового поранення від скинутої ворожим безпілотником протипіхотної міни, під Майорським в Донецькій області загинув старший солдат Олексій Мамчій. Для його друзів і сім'ї це вже друга трагедія.

Про це пишуть у спільноті "Життя після АТО (все для наших захисників)" у мережі Facebook.

Станіслав Мамчій, фото: Facebook

"Коли здорові хлопці випускають автомати і безсило плачуть, опустивши голови до землі. Коли хірург тремтячими руками намагається на вулиці закурити сигарету в той час, як в операційній накривають чиєсь втомлене обличчя. Коли водія швидкої чіпають за плече і тихо кажуть: "Не газуй, Степанич, не треба. Не встигли".

Коли бліда як смерть, дружина відсторонено відповідає по телефону: "Завтра о 12.00. Так, Приходьте. Так, його вже привезли", перебуваючи в павутині кататонічного шоку. Коли мати не спить, не їсть, не рухається, а тільки дивиться, дивиться нерухомим поглядом на фотографію, яку не випускає з рук. Коли маса колін стають на землю і безліч сліз ллються з очей. Це все те, що таїть в собі фраза "За минулу добу загинули ...", - так писали про загибель Станіслава Мамчія, брата Олексія.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Однак у вівторок, 13 квітня, в результаті осколкового поранення від скинутої ворожим безпілотником протипіхотної міни, під Майорськом (Донецька область - ред.) загинув боєць 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, старший солдат Олексій Мамчій. Ім'я загиблого назвала прес-служба оперативного командування "Захід" у Facebook.

Олексій Юрійович Мамчій народився 27 червня 1980 року в Чернівцях. Навчався у Чернівецькому професійному машинобудівному ліцеї та в НУ "Львівська політехніка" (Інститут інженерної механіки і транспорту). Проходив військову службу на посаді старшого водія зенітно-ракетного відділення 10-ї огшбр.

Олексій Мамчій, фото: Facebook

Для сім'ї це вже друга втрата цієї війни. Брат Олексія, Станіслав Мамчій - Герой російсько-української війни загинув під час виконання бойового завдання в 2016 році.

Раніше повідомляли, у Раді розглянули важливі комунальні "знижки": яких сум у платіжках чекати українцям.

Як повідомляв Знай.uа, московський піп поглумився над могилами Захисників України: "Відкрийте очі і уми!".

Знай.uа писав, боєць Коломийської "десятки" загинув на Донбасі слідом за братом: мати ніколи не обійме синів.