Завдяки цим секретам мангальщика та наступним рецептам маринаду, приготовані овочі на грилі отримають незвичайний смак.
Найкраще для цих рецептів підійдуть кабачки, баклажани, болгарський перець, ріпчаста цибуля, спаржа, цвітна капуста, картопля, морква, помідори і навіть огірки. Відмінно підходять також гриби.
Овочі гриль у пікантному маринаді
Інгредієнти:
- 500-700 г улюблених овочів;
- 200 г печериць;
- 1 лимон;
- пару гілочок базиліка;
- розмарин;
- 3-4 зубчики часнику;
- 50 мл рослинної олії;
- сіль за смаком.
Приготування:
Спершу потрібно добре промити овочі та гриби. Видавіть сік одного лимона. Дрібно наріжте базилік і розмарин. Часник пропустіть через прес. Додайте в лимонний сік часник, пряні трави, сіль і рослинну олію.
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Далі наріжте овочі та гриби й перекладіть їх у пакет. Залийте овочі маринадом, зав'яжіть пакет і добре струсніть. Залиште їх просочуватися на 10-30 хвилин. Запікай їх по 10 хвилин з кожного боку.
Овочі гриль в медовому маринаді
Інгредієнти:
- 500-700 г улюблених овочів;
- 200 г печериць;
- 4-5 ст. л. меду;
- 2 ст. л. соєвого соусу;
- 2 ст. л. гірчиці;
- 3-4 суцвіття гвоздики;
- 3-4 ст. л. рослинної олії;
- сіль за смаком.
Приготування:
З'єднайте всі інгредієнти та перемішайте їх до однорідного стану. Наріжте помиті овочі та гриби й покладіть їх у пакет. Тепер залийте їх маринадом, зав'яжіть пакет і гарненько струсніть. Залиште просочуватися на 15-30 хвилин. Запікай овочі по 10 хвилин з кожного боку.
Овочі гриль у винному маринаді
Інгредієнти:
- 500-700 г улюблених овочів;
- 200 г печериць;
- 1 склянка білого сухого вина;
- 2 цибулини;
- 2-3 лаврові листки;
- 2-3 ст. л. рослинної олії;
- перець чорний мелений за смаком;
- сіль за смаком.
Приготування:
Промийте овочі, цибулю пропустіть через м'ясорубку або подрібніть блендером. У біле вино додайте лавровий лист, цибульне пюре, чорний мелений перець, соняшникову олію і трішки солі. Ретельно перемішайте.
Наріжте овочі та гриби і насипте їх у чистий пакет. Залийте їх маринадом, зав'яжіть пакет і гарненько струсніть. Залиште просочуватися на 20-40 хвилин. Запікайте овочі по 5-10 хвилин з кожного боку.
Нагадаємо, куряча домашня ковбаса швидкого приготування: простий рецепт з натуральних продуктів. Ковбаса виходить ніжна і дуже смачна
Як повідомляв портал "Знай.ua", червоний борщ до сала з часничком: справжній український рецепт для козаків. Правила, завдяки яким борщ збереже красивий червоний колір
Також "Знай.ua" писав, пишні біляші на кефірі без дріжджів: швидкий рецепт для тих, кому бракує часу. Біляші за цим рецептом готуються досить швидко