Майже кожна українська господиня пече до Великодня традиційні паски, проте найчастіше на них просто не вистачає часу. Ми підготували рецепт смачного сирного паски без використання дріжджів.
Інгредієнти:
- Сир - 2 пачки;
- Курячі яйця - 3 шт.;
- Ванілін;
- Цукор – 180 гр.;
- Топлене вершкове масло-70 гр.;
- Розпушувач - 15 гр.;
- Ізюм;
- Пшеничне борошно - 240 гр.
Приготування:
Блендером збиваємо сир в однорідну масу. В окремій ємності збиваємо курячі яйця, цукор і ванілін, після чого додаємо топлене масло, сирну масу. Туди ж просіваємо борошно з розпушувачем.
Ізюм заливаємо гарячою водою на 10 хвилин. Після чого просушуємо і додаємо в тісто. Ретельно все перемішуємо.
Розшук від ТЦК у 60 років: адвокат пояснив, до чого готуватись
В Україні переглянуть тарифи на світло: які ціни готують
Рф готує серію масових ударів по Україні
Польща змінила правила в'їзду для українців
Паперові або металеві форми для паски змащуємо рослинним маслом. Заповнюємо форми до половини готовим тестом і злегка утрамбовуємо. У процесі випікання вони добре піднімуться.
Відправляємо в заздалегідь розігріту до середньої температури духовку на 50-60 хвилин. Остуджувати.
Для приготування глазурі відокремлюємо білок 1 яйця від жовтка і виливаємо в ємність для міксера. Починаємо збивати білки на низьких оборотах. Через 30 секунд збільшуємо швидкість до середньої і через такий же час додаємо 1 ч.л. лимонного соку. В процесі збивання додаємо по ложці цукрової пудри (всього знадобиться 100-120 гр.).
Як тільки маса стане однорідною, гладкою і блискучою – припиняємо збивання. Помадка готова.
Остиглі паски намазуємо глазур'ю і за бажанням посипаємо солодкою посипкою.
Нагадаємо, що Настя Каменських розповіла, які паски робить на Великдень.
Як повідомляв портал Знай.uа, які продукти повинні бути у великодньому кошику, а що краще залишити вдома.
Також Знай.uа писав, як оригінально і красиво пофарбувати яйця, щоб все ахнули.