Український кухар і переможець "Майстер Шеф" Євген Клопотенко показав лютий рецепт традиційної страви – верещаки.
Відповідне відео з'явилося на його сторінці в Instagram.
Інгредієнти:
- Свинячі ребра
- Темний хлібний квас
- Часник
- Соняшникова олія (для смаження)
- Орегано (материнка)
- Хлібні крихти (панірувальні сухарі)
- Вершкове масло
Приготування:
Свинячі ребра ріжемо по кістці і викладаємо на сковороду в невеликій кількості соняшникової олії і смажимо. У сковороду кидаємо кілька зубчиків часнику (можна не очищеного) і кілька щіпок орегано. В кінці додаємо вершкове масло. Трохи присмаживши, додаємо Темний квас і Томім ще кілька хвилин.
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним
Перекладаємо вміст сковорідки в керамічну форму для випікання і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів. Тушкуємо в духовці близько 20 хвилин.
Коли ребра будуть готові, дістаємо їх і посипаємо декількома щіпками панірувальних сухарів, щоб згустити соус. Перемішати.
Готово!
Раніше Євген Клопотенко показував альтернативний спосіб приготування соусу для верещаки. Для цього необхідно злити квас після випікання в сотейник і випарувати 15 хвилин. Щоб згустити соус, необхідно змішати 2 ст.л. борошна і 50 гр. м'якого вершкового масла. Поступово додавайте масу в сотейник з квасом, постійно помішуючи віночком.
Готовим соусом полийте ребра і посипте панірувальними сухарями. Можна додати для смаку кілька гілочок зелені.
Нагадаємо, що Євген Клопотенко розповів про сучасний рецепт борщу.
Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко приготував страву, яка виручить кожного: "з того, що ви задовбалися їсти".
Також Знай.uа писав, що Євген Клопотенко розповів про найсмачніші паски на Великдень:"дах зносить".