Фізик Віктор Кудрявцев, який понад рік провів у СІЗО через звинувачення у держзраді, помер у віці 77 років. Вчений Центрального інституту машинобудування проходив у справі про держзраду.

Як розповів адвокат Іван Павлов, тривале перебування в "Лефортово" серйозно підірвало здоров'я російського вченого. Причиною смерті стали ускладнення після лікування онкозахворювання. Про це пишуть російські ЗМІ.

Як повідомляється, співробітника Центрального НДІ машинобудування Віктора Кудрявцева заарештували в липні 2018 року. Його сприйняли серйозною загрозою для Російської Федерації.

Віктор Кудрявцев, TASS

За версією слідства, він передав бельгійському науковому інституту якісь відомості, які теоретично можна було використовувати для створення зброї. Проте, вчений не визнав себе винним і заявив, що не мав доступу до закритої інформації.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

За версією його захисту, вчений вже понад 20 років не мав доступу до секретних даних, а звіти за програмою FP7-SPACE були опубліковані у відкритому доступі.

Віктор Кудрявцев до вересня 2019 року перебував у СІЗО. Після цього вченого було звільнено під підписку про невиїзд. Відпустити вченого на свободу просили члени РПЛ і російські академіки на чолі з президентом РАН Олександром Сергєєвим.

Віктор Кудрявцев, фото: росЗМІ

Нагадаємо, несподівано помер 20-річний футболіст, розбивши серце коханій: "Відправила лист в небо". Футболіст помер у віці 20 років несподівано для всіх

Як повідомляв портал "Знай.ua", помер Майкл Коллінз, один з перших людей на Місяці і командир Ніла Армстронга. Пішов з життя відомий американський астронавт

Також "Знай.ua" писав, помер найкращий спортивний коментатор: Covid-19 відібрав життя після інфаркту. Помер Володимир Гендлін, легендарний спортивний