Протягом минулої доби, 30 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил, збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляється у ранковому зведенні щодо ситуації станом на 7:00 1 травня 2021 року, опублікованому пресцентром ООС на офіційній сторінці у Фейсбуці.

Згідно з даними українських військових, неподалік Красногорівки противник відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру. Зокрема поблизу селища Піски російські окупанти двічі здійснили обстріли з підствольних гранатометів та стрілецької зброї, а у передмісті Авдіївки - з автоматичних станкових гранатометів.

ООС, facebook.com/pressjfo.news

Збройні формування Російської Федерації двічі відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї й біля Широкиного.

Популярні новини зараз

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

"Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України за минулу добу немає. Про всі факти порушень українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ.", - додали в пресцентрі ООС. ООС

Від ранку 1 травня, станом на 7:00 зафіксовано 2 порушення припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. Противник відкривав вогонь зі станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів поблизу Новгородського.

Боєприпаси, фото: ООС

Крім того, у районі Водяного, російсько-окупаційні війська скинули ВОГ-17 на позиції українських військових, застосувавши безпілотний літальний апарат. В ООС запевнили, що українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі ООС та дотримуються режиму припинення вогню.

"Внаслідок ворожого вогню 1 військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення. Воїну оперативно надали медичну допомогу та доправили до лікувального закладу. Стан здоров’я пораненого – задовільний.", - говориться у повідомленні. ООС

ООС, facebook.com/pressjfo.news

Нагадаємо, ЗСУ попередили про небезпечні "подарунки" під землею: "Територія приховує чимало". В ЗСУ попередили українців про небезпечні "подарунки"

Як повідомляв портал "Знай.ua", ЗСУ викрили терористичну групу на Луганщині: хотіли розпорошити небезпечну речовину. В районі ООС військові запобігли розпиленню хлору

Також "Знай.ua" писав, Україна отримала потужну підтримку від головних недругів Путіна. В районі проведення ООС відбулася історична подія