З Донецької області прийшли дуже важливі новини, які повинні знати всі українці. Тут співробітники ДСНС України проводять роз'яснювальну роботу щодо недопущення пожеж в екосистемах.

Українські рятувальники звернули увагу громадян на основні причини виникнення пожеж у природних екосистемах та наслідки, які вони завдають довкіллю.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-центру штабу ООС в мережі Facebook.

Публікація прес-служби штабу ООС, скріншот: Facebook 

"Часто, невід'ємною частиною загорянь стають місця розведення багать. Через нехтування правилами безпечної поведінки на природі і в лісі і необережність місцевих жителів або відпочиваючих, під загрозою опиняються гектари лісів і полів. Також рятувальники довели до відома мешканців статистику виникнення пожеж на території області та країни.

Популярні новини зараз

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні

Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Показати ще

Також, ознайомили зі збільшенням штрафів за випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю. Кожен, з ким довелося поспілкуватися, отримав від співробітників ДСНС України листівки із застереженнями та переліком життєво важливих правил пожежної безпеки.

Публікація прес-служби штабу ООС, скріншот: Facebook 

Також, рятувальники, спільно з представниками муніципальної варти, провели профілактичні рейди в місцях відпочинку людей. Фахівці Служби порятунку нагадали основні правила пожежної безпеки, поведінки біля водойм і розповіли, що робити в разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Надзвичайники зазначили, що у разі виникнення пожежі необхідно негайно викликати Службу порятунку за телефоном "101".

Фахівці ДСНС України зазначають, що необачно викинутий недопалок, іскра від багаття, пустощі з вогнем можуть стати причинами виникнення масштабних пожеж, ліквідувати які нерідко доводиться силами численних загонів рятувальних підрозділів.", - повідомляють автори публікації.

Публікація прес-служби штабу ООС, скріншот: Facebook 

Раніше повідомляли, на великому хімзаводі прогримів потужний вибух: пожежників госпіталізують з опіками.

Як повідомляв Знай.uа, наполегливий франківець підпалив будинок сусіда, ворогували давно - "З другої спроби...".

Знай.uа писав, у лікарні з коронавірусними хворими пролунав потужний вибух, десятки загиблих: рятувальники розбирають вже руїни.