Холодний борщ з буряком-відмінне рішення для спекотного дня. Таке блюдо одночасно зможе і освіжити, і наситити. Варіацію люблять не менше, ніж гарячий і його часто готують пізньою весною в травні і влітку, додаючи свіжу зелень.
ІНГРЕДІЄНТ
- яйця-2 шт.
- буряк середнього розміру - 3 шт.
- питна вода-2,5 л
- яблучний оцет - 1 ст. л.
- картопля середнього розміру-5 шт.
- огірки середнього розміру - 2 шт.
- зелена цибуля-60 г
- кріп-60 г
- сіль, мелений чорний перець, сметана - за смаком
Приготування:
1. Зварити круті яйця. Після кипіння варити ще 10-12 хвилин. Злити воду, охолодити.
2. Буряк для холодного борщу вимийте щіткою. Один бульба очистіть, розріжте на четвертинки і покладіть в каструлю. Залийте 2 л холодної питної води, додайте оцет і доведіть до кипіння. Варіть на слабкому вогні близько 30-40 хвилин.
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
3. Готову буряк викладіть на тарілку і дайте трохи охолонути. Потім наріжте соломкою. Відвар процідіть. Додайте в нього нарізану буряк і дайте охолонути. Приберіть в холодильник до використання.
4. Частину, що залишилася буряк для борщу загорніть у фольгу і запечіть при 180°C протягом 40 хвилин. Обдайте холодною водою і дайте охолонути. Наріжте соломкою і перекладіть в буряковий відвар з холодильника.
5. Картопля для холодного борщу вимийте, очистіть і наріжте скибочками. Складіть в каструлю. Влийте залишилася холодну питну воду, доведіть до кипіння і сильно посоліть. Варіть, прикривши кришкою, 15 хвилин. Дати охолонути в холодильнику.
6. Яйця для борщу очистіть і наріжте кубиками. Огірки вимийте, очистіть і також наріжте кубиками. Лук з кропом вимийте, добре обсушити паперовим рушником і дрібно наріжте.
7. Картопляний відвар з картоплею з'єднайте з буряковим і буряком. Додати огірки, яйця, зелену цибулю і кріп. Прибрати в холодильник на годину.
Блюдо готове до подачі на стіл. Смачного.
Раніше ми повідомляли, морквяне варення з лимонним соком, простий рецепт, який не дасть шансу застуді.
Як повідомляв "Знай.uа", мариновані яйця до пива, ідеальний рецепт для тих, кого дружина не пускає в бар.
Також "Знай.uа" писав, що ідеальна закуска під шашлик і не тільки, рецепт простого блюда з томатів і цибулі.