У середу, 12 травня, на територію України знову прийде невелике похолодання. Циклон викличе дощі та грози в більшість областей країни.

Синоптик Наталка Діденко на своїй Facebook-сторінці повідомила, що в середу денна температура повітря досягне в Україні +12 +17 градусів.

"Синоптична ситуація призведе в більшості областей України 12 травня періодичні дощі та місцями грози", - попередила Діденко.

За прогнозом синоптиків Укргідрометцентру, в західних областях очікується до +20 градусів, а на Закарпатті стовпчики термометрів піднімуться до +26 градусів. Вночі температура повітря опуститься до +6 +10 градусів.

У центральних областях вдень буде від +11 до +14 градусів, а вночі стоблики термометрів покажуть близько +8 градусів. У північних областях України в цей день температура повітря вдень не перевищить +16 градусів, а вночі буде близько +5 +7 градусів.

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Показати ще

У східних регіонах вдень прогнозується температура від +13 до +15 градусів, вночі – від +5 до +7.

На Півдні країни температура плюсова – від +13 до +16 градусів вдень, нічна – від +6 до +8 градусів.

У Києві в середу трохи знизиться температура повітря – вдень в межах +15 +16 градусів. Місцями можливий дрібний дощ та поривчастий вітер східного напрямку.

погода на 12 травня, фото з сайту Укргідрометцентру

Народний прогноз погоди в Україні

12 травня – день пам'яті дев'яти мучеників Кізичних. Наші предки вважали, якщо опівдні вийти на дорогу і підставити обличчя теплому вітру, то "здоров'я додасться на цілий рік". Крім того, ясний схід Сонця в цей день обіцяє тепле літо.

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Україну чекає аномальне літо: синоптик дав детальний прогноз.

Також портал Знай.uа писав, що синоптик Наталка Діденко назвала народні вірування, які працюють: прикмети на погоду навесні.