Кулінарний експерт та суддя реаліті-шоу "МастерШеф" Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати найсмачнішу на світі котлету для бургера.
У відео на своєму YouTube-каналі Тетяна Литвиова продемонструвала детальний рецепт приготування апетитної котлети.
"Його Величність Бургер 🍔 Як приготувати булку, - ви вже знаєте! Тепер, настала черга котлети на мангалі та інших елементів", - написала вона.
Інгредієнти:
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Яловичина - 800 г.
Сало - 200 р.
Спеції "Мрія" - 1 ст. л.
Сіль - 10 г.
Для бургера:
- Помідор;
- Огірки солоні;
- Сир Чеддер;
- Бекон;
- Гірчиця;
- Кетчуп;
- Салат Айсберг.
Приготування:
Тетяна Литвинова радить приготувати фарш власноручно вдома, пропустивши через насадку з великими отворами. Спершу ретельно перемішати його з жиром. Добре посолити - 8-10 г на смак. Також поперчити й додати улюблені спеції. Добре підійде білий перець, зерна гірчиці.
Фарш спершу вимішуємо як тісто. А потім - відбиваємо. Для формування котлет добре підійде кулінарне кільце. Проте, можна формувати й руками. Руки та форму слід змочити. Готові котлети накрити пергаментом і поставити у холодильник.
Дістати котлети з холодильника потрібно за годину до того, як плануєте готувати їх. Щодо розміру котлети слід орієнтуватися на величину булки і пам'ятати, що м'ясо при смаженні зменшиться в діаметрі приблизно на 1 см.
Котлети викласти на гарячу решітку. Через 3 хв перекласти решітку на іншу сторону. Литвинова наголосила, що у жодному разі не можна натискати на котлету, перевіряючи, яка вона. Смажити потрібно протягом 6-8 хвилин на власний смак.
Булку перед приготуванням слід пропарити, щоб скоринка не кришилася, радить Литвинова. А потім - підсмажити її на решітці. Також поки котлета гаряча з обох боків слід поставити сир, щоб плавився. Далі формуємо бургер як зазвичай.
Нагадаємо, Тетяна Литвинова з МастерШеф зізналася, як завжди залишатися красивою: рецепт на мільйон. Тетяна Литвинова відкрила свій секрет краси
Як повідомляв портал "Знай.ua", Тетяна Литвинова з "МастерШеф" порадувала пісним рецептом вінегрету: "Авокадо, водорості і гриби". Тетяна Литвинова показала оригінальний рецепт вінегрету
Також "Знай.ua" писав, Тетяна Литвинова з "МастерШеф" здивувала світ стравами з простих рецептів: тартар з полуниці. Тетяна Литвинова взяла участь у поєдинку з іншим шеф-кухарем