У програмі Дмитра Снєгирьова «Політика навиворіт» політичний експерт Руслан Бізяєв заявив, що в Нагірному Карабасі конфлікт поки буде в замороженому стані, але варто чекати на його посилення в Сирії, оскільки вплив президента Туреччини Ердогана зараз слабне.

Аналізуючи ситуацію на Близькому Сході, Бізяєв каже про наміри ОАЕ та Саудівської Аравії взяти в Сирії частину протурецько налаштованої опозиції. «Зачепити їх на себе за допомогою фінансів і таким чином послабити вплив Туреччини в Сирії», - припускає він.

На його же думку, президент Сирії Асад не буде проти протурецької опозиції, оскільки вона буде новою, правильнішою і зможе допомогти влаштувати вибори. «Вплив Ердогана в Ідлібі впаде», - констатує експерт. З іншого боку, послаблення позицій президента Туреччини змусить його шукати нові засоби впливу на Сирію. Бізяєв зазначає, що поступово він втрачатиме й інструменти впливу на Лівію, а це важливе джерело нафти та газу.

Щодо Нагірного Карабаху та Азербайджану, то тут, стверджує експерт, конфлікт поки буде в замороженому стані. «Просто нікому не треба це міняти, а ось в Сирії ми будемо спостерігати цікаві події», - пояснює він.

Нагадуємо, Бізяєв розповів, хто виграв від Карабаського конфлікту.

Популярні новини зараз

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бізяєв прокоментував заяви Туреччини щодо підтримки України.