Популярний в мережі кулінар показав рецепт злегка незвичайного, проте дуже смачного харчо.

Відповідне відео sadfman опублікував на своїй сторінці в Instagram.

Інгредієнт:

  • Вода-3 літри
  • Яловичина на кістці-0,7-1кг (можна використовувати будь-яке м'ясо)
  • Рис круглозерний-1,5 ст. л. на 1 літр води
  • Цибуля-2шт
  • Масло вершкове-30гр
  • Помідори різані у власному соку - 1 банка (краще, звичайно, використовувати стиглі помідори)
  • Аджика-2ч. л. (Рекомендую спробувати копчену аджику)
  • Ткемалі-4ст.л.
  • Волоські горіхи – 100гр
  • Зелень: кінза, петрушка, часник, червоний стручковий перець.
  • Спеції: хмелі-сунелі, коріандр, лавровий лист.
  • Цибулю і моркву по 1 шт.

Приготування:

М'ясо викладаємо в глибоку каструлю. Цибулю і моркву розрізаємо навпіл і обсмажуємо на сухій сковороді 5-7 хвилин. Додаємо овочі до м'яса і залити водою. Після того, як вода закипить,знімемо пінку і варимо 1-1, 5 години.

Популярні новини зараз

Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять

Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

Показати ще

Поки готується бульйон, готуємо зажарку. Для цього дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо на вершковому маслі до прозорого кольору (приблизно 5-8 хвилин). Після додаємо ткемалі, різані томати і аджику. Ретельно перемішуємо. Ми залишаємо все це нудитися на середньому вогні 5-10 хвилин.

В цей час висипаємо волоські горіхи на суху сковороду і прогріваємо. Після цього подрібнюємо вручну до великої крихти. Додаємо їх до зажарки.

Коли м'ясо зваритися, дістаємо все з бульйону і проціджуємо його. М'ясо необхідно відокремити від кістки і нарізаємо великими шматочками. У проціджений бульйон висипаємо промитий рис, кладемо м'ясо, лавровий лист, стручок червоного перцю і варимо все це 10 хвилин. Туди ж подрібнюємо зелень, видавлюємо часник і перевіряємо на сіль. За смаком додаємо спеції.

Важливо! Якщо ви використовуєте аджику, перед тим як додавати спеції, перевірте за смаком, оскільки вони можуть і не знадобитися.

Харчо доводимо до кипіння і залишаємо на 10-15 хвилин настоятися.

Нагадаємо про рецепт салату з оселедцем, який здатний здивувати всю сім'ю: стане незамінним блюдом на святі.

Як повідомляв портал Знай.uа, рецепт традиційних українських гречаників в томатному соусі.

Також Знай.uа писав про котлети з брусницею прикрасять стіл: домашній рецепт для гурманів.