Садівникам і городникам показали дріжджову підгодівлю для полуниці, яка прискорить зростання і збільшить кількість врожаю.

У цій статті ви дізнаєтеся, що дає дріжджова підгодівля, як її готувати і коли використовувати.

Дріжджі є відмінним доповненням до органічних і мінеральних добрив, так як містять в собі масу поживних речовин і корисних елементів для рослин. Використання дріжджів в якості підгодівлі дозволить оптимізувати утворення коренів, запустити механізм швидкого нарощування листової маси, збільшити кількість квіток і ягід, підвищити стійкість рослини до хвороб, а також поліпшити підготовку плантації до майбутнього сезону.

Полуниця / фото: Unsplash

Дріжджі дають грунті білки, амінокислоти, вуглеводи, сполуки азоту, фосфору, калію та інші найважливіші мікроелементи. Варто зауважити, що використовувати дріжджову підгодівлю слід лише в комбінації з органічними і мінеральними добривами, оскільки вони містять далеко не всі поживні речовини.

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Як часто потрібно робити дріжджову підгодівлю?

Щоб полуниця отримала відчутну користь від дріжджовий підгодівлі, слід проводити її три рази в сезон. Перший раз - коли відростають нові листя, а земля вже прогрілася. Другий раз-коли почнеться період цвітіння і зав'язування ягід. Третій раз-після збирання врожаю, щоб посприяти.

Дріжджі / скріншот з відео

Як приготувати дріжджову підгодівлю?

Якщо використовуються сирі дріжджі, то їх після подрібнення розводять в теплій воді (25...28 оС) в співвідношенні 2 кг дріжджів на відро води і дають побродити 1-2 дня. Потім розбавляють отриману суміш приблизно в 15 разів і під кожен кущ виливають 0,5 л робочого розчину. У разі сухих дріжджів потрібен і цукор. На відро теплої води беруть 2 ст.ложки дріжджів, 4 ст. ложки цукру і дають побродити 2-3 години. Після бродіння розбавляють розчин в 10 разів і удобрюють полуницю з тим же витратою.

Нагадавши, Як правильно поливати капусту на городі: шкідники втечуть, а врожаю позаздрять все.

Як повідомляв портал Знай.uа, простий спосіб позбутися від шкідників на городі.

Також Знай.uа писав, які добрива не можна використовувати, щоб не зіпсувати урожай огірків: поради городникам.