Посадку полуниці можна робити як в квітні-травні, так і в кінці літа-початку осені. Найкраще знати нюанси правильного вирощування полуниці і сприятливих днів.

За місячним календарем існують сприятливі і несприятливі дні для посадки полуниці.

У травні полуницю (суницю) рекомендується садити 1, 2, 5, 6, 7, 15, 16, 17, 22, 23, 24, 25, 27, 28, 29 травня не рекомендується проводити будь-які посадки: в період молодика 10, 11, 12 травня в повний місяць 26 травня

У серпні для посадки або пересадки суниці намагайтеся вибирати наступні дати: 1, 5, 6, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 18, 19, 23, 24, 27, 28, 29 Серпня відмовтеся від посадок: в молодик 7, 8, 9 серпня в повний місяць 22 серпня

Полуниця, фото: Getty Images

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Полуниця досить вимоглива до умов навколишнього середовища. Полуниця досить зимостійка, вона витримує без підмерзання зниження температури до -8-12°С. Під снігом здатна переносити морози до -35°С. Весняні заморозки можуть пошкодити бутони і квіти, але, оскільки культура цвіте вкрай нерівномірно, ніколи не втрачається весь урожай. До того ж бутони більш стійкі до заморозків (-4-5°С), ніж розкрилися квітки, які витримують зниження температури до -2°С.

Світло. Культура світлолюбна, але здатна переносити невелике затінення. Її можна вирощувати в міжряддях молодого саду, проте під кроною дорослого дерева в густій тіні рослини будуть давати дрібні ягоди.

Волога. Полуниця вимоглива до вологи, може переносити короткочасне затоплення, але не росте на перезволожених грунтах. Пересихання дуже погано впливає на розвиток культури. Знижується не тільки врожайність кущів, а й сповільнюється їх зростання і розвиток. Вплив кліматичних факторів на врожайність полуниці можна значно послабити правильною агротехнікою.

Полуниця, фото: Getty Images

Раніше ми повідомляли, як виростити солодкий буряк і зібрати багатий урожай: важливі Поради для городників.

Як повідомляв "Знай.uа",як врятувати стан рук після городу - поради фахівців.

Також "Знай.uа" писав, що червоні і солодкі ягідки на радість, найкращий захист для куща малини від шкідників - встигніть навесні.