Окрошка не вимагає сильних витрат часу і грошей, тому її можна назвати улюбленим холодним супом українців. У Це статті ви дізнаєтеся про незвичайні рецепти окрошки, проте не менш смачних і економних.

Окрошка зі свининою і бобовими

Інгредієнти:

  • Свинина-250 гр.;
  • Варена картопля-4-5 шт.;
  • Варені яйця-4-5 шт.;
  • Консервований зелений горошок-250 гр.;
  • Консервована квасоля-250 гр.;
  • Свіжі огірки - 2 шт.;
  • Зелена цибуля - ½ пучка;
  • Кріп - ½ пучка;
  • Сіль - за смаком;
  • Сметана-2 ст. л.;
  • Майонез-3 ст. л.;
  • Гірчиця-2 ст. л.;
  • Квас - за смаком.

Приготування:

Свинину нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо на гарячу сковороду і обсмажуємо приблизно 7 хвилин, періодично перевертаючи.

Популярні новини зараз

Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека

Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться

Показати ще

Картопля, яйця і огірки нарізаємо кубиком. Змішуємо з горошком, квасолею, подрібненою зеленню і остиглим м'ясом. Додаємо сіль, сметану, майонез і гірчицю – перемішуємо. Вливаємо квас і ще раз перемішуємо.

Окрошка зі свининою і квасолею / фото: photorecept.ru

Окрошка з ковбасою і буряком

Інгредієнти:

  • Варений буряк - 2 шт.;
  • Варена картопля-4-5 шт.;
  • Варені яйця - 2-3 шт.;
  • Огірки - 1-2 шт.;
  • Варена ковбаса – 150 гр.;
  • Кріп-1 пучок;
  • Лимон - ½ шт.;
  • Сіль, перець - за смаком;
  • Сметана - за смаком;
  • Газована мінеральна вода - за смаком.

Приготування:

Буряк натираємо на тертці. Картоплю, яйця, огірки і ковбасу нарізаємо кубиками. Кріп подрібнюємо.

Перемішуємо всі інгредієнти, додаємо лимонний сік, спеції. Сметану і мінеральну воду. Добре змішуємо.

Окрошка з буряком / фото: cookpad.com

Окрошка з крабовими паличками

Інгредієнти:

  • Крабові палички-250 гр.;
  • Редис-5-6 шт.;
  • Огірки-2-3 шт.;
  • Варені яйця - 2-3 шт.;
  • Гірчиця - 1 ст. л.;
  • Сметана-3 ст. л.;
  • Кріп-1 пучок;
  • Сіль, перець - за смаком;
  • Квас - за смаком.

Приготування:

Крабові палички, редис, огірки і яєчні білки нарізаємо кубиком. Жовтки, гірчицю, сметану і подрібнений кріп змішуємо до однорідності. До нарізаних інгредієнтів додаємо гірчичний соус і квас. Добре перемішуємо.

Окрошка з крабовими паличками / фото : gastronom.ru

Нагадаємо про рецепт ароматних картопляних млинчиків з сиром.

Як повідомляв портал Знай.uа, рецепт кабачкових дерунів з грибною начинкою.

Також Знай.uа писав, що Євген Клопотенко в День вишиванки "вилюбив" рецепт, як відчути себе українцем.