Вже більше року українські школярі знаходяться на повному або частковому дистанційному навчанні через карантин. Уроки через камеру замінили живу комунікацію в класі, і більшість розділилася: одні раді залишатися вдома і контролювати процес, інші бідкаються через посередню якість освіти.

У порівнянні з грудневим моніторингом, якість і рівень дистанційної освіти на 10-15% покращилася і зараз становить 70-75%. Про це заявив міністр освіти Сергій Шкарлет в інтерв'ю РБК-Україні.

"В цілому ми приблизно на 8% відсотків оцінюємо падіння якості, але це насправді не критично. Ми розуміли, що якість освіти в будь-якому випадку буде падати. Від чого це залежить? Є трикутник – учень, вчитель і сім'я. Перш за все від первинних навичок і того, що заклала сім'я дитині, в принципі, первинно буде залежати весь процес навчання. Якщо батькам не байдуже, в будь-якому випадку навіть в дистанційній освіті втрата якості не критична", - каже міністр.

фото: РБК-Україна

Керівник МОН зазначив, що вчитель - в будь-якому випадку основний носій знань, окрім батьків. І незважаючи на окремі поодинокі випадки, більшість педагогів робить все від них залежне, аби дати дітям максимум знань.

Популярні новини зараз

Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Нагадаємо, що у шкільні підручники українців пробрався "русский мир": "в гості до сусідів...".

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям пояснили, чому дистанціонка руйнує систему освіти:"катастрофічно не вистачає".

Також Знай.uа писав, що у Києві звільнений вчитель поскаржився на кричущу несправедливість: "батько учня - мажор".