Для всіх любителів городніх і дачних "пригод" є дуже корисна інформація. Відомо, що під час вибору місця під виноградник потрібно мати на увазі, що виноград — рослина теплолюбна, і тому для нього необхідно вибирати місце, добре освітлюване сонцем.

Садити виноград слід на такій відстані від всіляких будівель, щоб від них не падала на кущі тривала тінь, яка негативно може впливати на розвиток рослин. Про це пише Telegram-канал "Сад і город".

Виноград, скріншот: YouTube

Якщо поблизу виноградних кущів з північного боку їх буде знаходитися кам'яна стіна, дерев'яний паркан, то ці кущі отримають більше сонячного тепла, так як будови, розжарюючись сонцем, віддадуть тепло в якійсь мірі повітрю. Крім цього, такі будови захищатимуть виноградник від шкідливого впливу північних вітрів.

Якщо виноградний кущ буде безпосередньо сусідити з деревом, то воно своєю кроною буде затінювати його, а корінням — конкурувати з корінням куща у використанні поживних речовин в грунті. Внаслідок цього такий виноградний кущ відставатимуть в розвитку.

Популярні новини зараз

ПриватБанк запускає революційну програму: що зміниться для клієнтів

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Показати ще

Виноград, скріншот: YouTube

Коренева система винограду проникає глибоко, на кілька метрів в грунт. Тому близьке залягання води в грунті може негативно позначитися на розвитку його. Підгрунтова вода повинна бути не ближче двох метрів від поверхні землі. Якщо посадити виноград на місці, на якому знаходиться багато фекалій, що з'явилися після чистки вигрібних ям, то виноградний кущ буде погано розвиватися.

Таке місце на присадибній ділянці непридатне під посадку винограду, і тому його слід обійти або витягти з нього фекалії, використовувати їх для добрива, а утворену яму засипати землею, яку втоптати ногами. Так само необхідно очистити місце, засмічене пічної вугільною золою.

Якщо виноградник розташований поблизу проїжджих доріг, його потрібно захистити від запилення. Для цього слід посадити чагарник або дерева на такій відстані від ділянки, щоб на нього не лягала на довгий час тінь і коріння дерев або чагарнику не входили в зону розташування виноградних коренів. Така відстань має бути не менше 3 метрів.

Присадибна ділянка, що має південний або південно-західний схил, — кращий для посадки винограду, так як буде щедріше прогріватися сонцем. Місце під виноградник, безумовно, має бути недоступним для домашньої птиці і тварин, які можуть завдавати йому шкоди.

Раніше повідомляли, як виростити хороший і смачний картопля: цей простий спосіб врятує ваш урожай.

Як повідомляв Знай.uа, секретна підгодівля полуниці - жодної хімії і неймовірний результат: ягід буде дуже багато.

Знай.uа писав, як виростити солодкі помідори: це простий засіб є в кожному будинку.