У четвер, 3 червня, стало відомо про те, що Кабінет Міністрів України скасував примусове переведення виплати пенсії та соціальної допомоги на банківські рахунки з вересня цього року.

Як повідомляється на сайті "Укрпошти", доставка соціальних виплат через пошту здійснюватиметься принаймні до 1 січня 2023 року.

"Основна причина, по якій ініціативу відклали на два роки, - неготовність банківської інфраструктури і систематичне закриття банківських відділень", - йдеться в повідомленні.

Укрпошта, фото: Facebook

За інформацією "Укрпошти", зараз 13 мільйонів українців не мають доступу до банківських послуг. У компанії уточнили, що відповідні рішення уряд прийняв 26 травня. Оновлений текст вже опубліковано на сайті Кабміну.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що "Укрпошта" продовжить доставляти пенсію в регіони країни, де з об'єктивних причин немає можливості перевести пенсіонерів на отримання виплат через банківські картки.

Раніше ми писали про те, що українці показали головні недоліки Укрпошти: "Посилки лежать по місяцю, обслуговування - равлики".

Нагадаємо, "Ощадбанк" запідозрили в махінаціях із заарештованими коштами українців: "Або все, або нічого".

Як повідомляв портал Знай.uа, пенсіонери отримають надбавку в 150 гривень, але навіть ці гроші нарахують не всім: кому пощастить.

Також портал Знай.uа писав, що пенсіонерки влаштували побоїще біля каси в АТБ: "Не поділили гнилу картоплю".