Не кожен знає, як правильно варити гречку, щоб вона була розсипчастою та смачно. Перш за все її потрібно перебрати, а тоді зварити, дотримуючись певних правил.
Добре промийте крупу під проточною водою, поки рідина не стане прозорою. Можна додатково трохи прожарити просушену крупу на гарячій сковороді протягом 3-4 хвилин. Повинен з'явитися легкий гречаний аромат.
Води найчастіше використовують у два рази більше, ніж гречки. Тобто на 1 склянку крупи знадобиться 2 таких же склянки води. В такому випадку гречка вийде розсипчастою. Якщо ви любите в'язку кашу, беріть, наприклад, 2,5 або 3 склянки води.
На 1 склянку крупи вистачить 1 чайної ложки солі або навіть трохи менше. Досолити на свій смак можна й готову кашу. Після приготування в гречку покладіть шматочок вершкового масла і залиште під кришкою на кілька хвилин. Каша стане більш ніжною й ароматною.
Змусять відповідати за кожну гривню: українців жорстко штрафують за гроші на картках
Пенсіонерам дали лише 10 днів: кого оштрафують та залишать без виплат
Пенсіонерам доплачуватимуть за вік: кому збільшать виплати автоматично
"Раз на рік звітуватиму": Віра Брежнєва зізналася, як часто 40-річним хочеться сексу
Приготування гречки у каструлі
Викладіть крупу в каструлю з товстим дном і залийте водою. Доведіть до кипіння, зменште вогонь і варіть протягом 15-20 хвилин. Під час варіння перемішувати кашу не потрібно. Якщо води там немає, значить, каструлю можна знімати з плити.
Приготування гречки в духовці
Викладіть крупу в жароміцну місткість. Залийте холодною водою і накрийте кришкою або фольгою. Готуйте кашу при температурі 190 °C протягом 30-40 хвилин. Потім дайте їй настоятися у вимкненій духовці ще 10-15 хвилин.
Приготування гречки без варіння
Пересипте крупу в скляний посуд з кришкою або глибокою тарілкою. Гречка збільшується в об'ємі, тому суха крупа не повинна займати більш ніж половину посуду. Залийте крупу окропом, закрийте і залиште мінімум на 1 годину.
Нагадаємо, десерт "Пташине молоко" за особливим рецептом: вам захочеться готувати його ледь не щодня. Популярний десерт "Пташине молоко" за особливим рецептом
Як повідомляв портал "Знай.ua", Василь Вірастюк показав меню богатиря - смачно і просто: беремо рис і морепродукти. Василь Вірастюк приготував ризотто з морепродуктами
Також "Знай.ua" писав, пиріг з кропивою та фетою за 15 хвилин: рецепт, який врятує від несподіваних гостей. Оригінальний рецепт випічки