3 червня 2021 року Патрульна поліція Волинської області, близько півночі, отримала повідомлення від заявника, який виявив пропажу смартфона і пульта від телевізора вдома.

Також чоловік назвав особу, яку запідозрив у крадіжці. Після того, як правоохоронці прибули на місце події, вони без зусиль виявили ці речі у заявника, пульт на тумбочці, А телефон - в кармені. Згодом копи склали на українця адміністративний матеріал за статтею 183 ("Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб") Кодексу про адміністративні правопорушення (КпАП).

Поліція, Фото ілюстративне: Facebook

І якщо раніше санкція передбачала штраф від 51 до 119 гривень, то зараз за завідомо неправдивий виклик бригади швидкої медичної допомоги, пожежно-рятувального підрозділу, поліції чи інших аварійно-рятувальних формувань, загрожує штраф від 850 до 3400 гривень.

"Друзі, дзвонити в екстрені служби для забави-погана ідея! За це передбачена відповідальність. До того ж, в той час, коли поліцейські їдуть на завідомо неправдивий виклик, вони могли б надати допомогу тому, хто її дійсно потребує", - йдеться в публікації патрульної поліції Волинської області в соціальній мережі Facebook.

Популярні новини зараз

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків"

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Показати ще

Патрульна поліція України, скріншот: Facebook

Нагадаємо, у в'язницю на 2000 років: чиновники загриміли за грати через підробку документів

Як повідомляв "Знай.ua", ти до подруг - а він слідом: що робити, якщо улюблений стежить за тобою

Знай.ua писав, у Києві спритний злодюжка "роззув" Volkswagen посеред дня: "все знято"