Експерти розповіли кілька слушних порад, як виростити велику, а найголовніше смачний і корисний гарбуз. Це не забере багато сил у вас.

Для того, щоб гарбуз був великий, але при цьому, без нітратів, потрібно підгодувати його. Експерти порекомендували використовувати в якості підгодівлі нітрофоску - приблизно 10 грам на один кущ. Вносити його потрібно в сухому вигляді, після чого поливати рослини.

Гарбуз, фото: pixabay.com

Як тільки у гарбуза почнуть з'являтися вуса, схему підгодівлі потрібно буде змінити, а саме: тепер берете 15 грам нітрофоски, яку попередньо розводять водою. В інструкції все докладно написано, як це потрібно робити.

Можна також використовувати золу - посипати рослини з розрахунку 1 стакан золи на кущ. Завдяки ній, гарбуз виросте також великий і соковитою.

Популярні новини зараз

На обліку, уточнюється, у розшуку: українцям пояснили статуси у додатку "Резерв+"

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Показати ще

З борошнистою росою допомагають боротися препарати Топаз або Скор – їх використовують строго за інструкцією. Зазвичай досить провести обробку два рази протягом усього сезону, тому проблем виникнути точно не повинно.

тыква

Варто відзначити, що гарбуз володіє величезною кількістю корисних властивостей. Наприклад, вiн здатен очистити ваш організм від різних шлаків і токсинів, а також зміцнити імунну систему.

Нормалізується водно-сольовий баланс, стабілізується метаболізм, а також сильно зменшуються набряки.

Город, фото: скріншот з відео

Незважаючи на весь цей перелік корисних властивостей, гарбуз може бути і шкідливим. Справа в тому, що вiн підвищує рівень цукру в крові, або ж стає причиною здуття живота. Також, вiн може бути небезпечний для алергіків.

Нагадаємо, сусід вже на городі! Як виростити картоплю на заздрість всім-корисні поради. Як виростити хороший урожай картоплі

Як повідомляв портал "Знай.ua", як обрізати дерево і не нашкодити рослині: види, алгоритм дій і етапи. Зараз розберемося з тим, як же правильно обрізати дерево, щоб не заразити і не вбити його

Також "Знай.ua" писав, Як правильно доглядати за часником і отримати щедрий урожай: поради городникам. Рекомендації допоможуть виростити хороший урожай часнику