Буває так, що батьки розійшлися і дитина, наприклад, залишається з матір'ю. І часто бабуся і дідусь з боку колишнього чоловіка бажають спілкуватися зі своїми онуками і брати участь в їх вихованні. Але є і такі батьки, які таке спілкування забороняють. Що тоді робити в такому випадку?

Відповідь дали в Міністерстві юстиції України в соцмережі Фейсбук.

Так, відповідно до норм Сімейного кодексу України бабуся, дідусь, прабабуся та прадідусь мають повне право спілкуватися зі своїми онуками, правнуками та брати участь у їх вихованні.

Але питання в іншому: чи мають право батьки перешкоджати таким відносинам між дитиною і родичами колишнього чоловіка?

Як розповіли у відомстві, то батьки або інші особи, з якими живе дитина, не мають права забороняти спілкування між дитиною та її родичами.

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Подарунок бабусі на 8 березня

"Якщо такі перешкоди чиняться, бабуся, дідусь, прабабуся, прадід мають право на звернення до суду з позовом про їх усунення (стаття 257 Сімейного кодексу України).
Суд визначає способи участі дідуся, бабусі на спілкування і виховання онука (онуків) (періодичне або систематичне побачення, можливість загального відпочинку, відвідування дитиною місця їх проживання, черговість між бабусею, дідусем, прабабусею, прадідом, братами, сестрами, мачухою, вітчимом на спілкування з дитиною в присутності когось, якщо це необхідно в інтересах дитини і т. п.), місце і час їх спілкування",- йдеться в повідомленні.

Якщо один з батьків, або інша особа, з якою живе дитина, ухиляється від рішення суду, потрібно звертатися до органів державної виконавчої служби.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Боржник 8 років бігав від 4 дітей, поки не виплатив сотні тисяч аліментів: у Мін'юсті показали яскравий приклад " перевиховання"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українцям повертають мільйони гривень зарплати: кому дістанеться " ласий шматочок"

Також «Знай.иа " писав, що Реєстрація права власності на нову нерухомість: у Мін'юсті опублікували повний список документів