Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський розповів, що робити, якщо недоношена дитина не може навчитися їсти самостійно. Відповідний пост з'явився на його сторінці в соцмережі Instagram.

До неба звернулася читачка, яка розповіла, що вона народила двох дівчаток-близнят, і одне немовля померло на другу добу через легеневу недостатність.

"Дівчинка народилася на 29 тижні вагітності шляхом кесаревого розтину. Діагноз матері: важка прееклампсія. У відділенні з виходжування глибоко недоношених дітей ми провели три місяці", - ділиться жінка.

Вона додала, що перед сім'єю зараз постала складна проблема - дитина самостійно не їсть.

"Годування відбуваються через зонд грудним молоком. Ми спостерігаємося в приватній клініці Києва, там нам в 6 місяців поставили діагноз рефлюкс 4 ст., так як дитина відригував постійно з першого місяця життя. Роблячи ендоскопію, виявили коротку вуздечку язика, підрізали. Хірург сказав, що рефлюксу немає, просто дитина давилася мовою. Це було в 11 місяців. Прикорм пробуємо давати з 4 місяців. Спочатку вона пробувала щось їсти, було кілька разів і по 80 грамів. Та й груди вона брала, і пляшечку спочатку, але всього кілька разів. Видно, язик не давав їй їсти", - нарікає мати.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Показати ще

В даний час малятку виповнилося рік і місяць, а вона як і раніше відмовляється їсти самостійно.

"Давали голодувати, але не допомагає — дитина стає неспокійною, але так і засинає голодною. Що нам робити лікар? Так і чекати, коли дозріє, постійно пропонуючи їжу?",- запитує стурбована мама дівчинки.

Комаровський зазначив, що на обличчя "незрілість нервової системи і центру апетиту, зокрема".

"Саме у вашій ситуації (народження недоношеної дитини) педагогічні методи однозначно не працюють, більше того — вони небезпечні. Тому висновки ви робите правильні-чекати, поки дозріє, але постійно пропонувати їжу, експериментувати з консистенцією, кольором, смаком, оформленням, подачею. Звертайте увагу на час доби, обставини - коли і до якої їжі дитина проявляє інтерес", - радить лікар, рекомендуючи запастися терпінням і чекати поліпшення ситуації.

Нагадаємо, раніше Комаровський розповів, з якого віку можна купати дитину в морі: "в обнімку з теплою мамою"

Як повідомляє портал «Знай.uа» Доктор Комаровський розповів, як безпечно зберігати продукти: "не нижче 60 градусів"

Також «Знай.uа " писав, що Педіатр Євген Комаровський розповів, як уберегтися від комах влітку: в сезон кліщів стане в нагоді