Цього разу ми пропонуємо нашим читачам дізнатися корисні властивості домашнього оцту. Все дуже просто - якщо слідувати правилам його використання.

Оцтову кислоту отримують шляхом ферментації з цукрів за допомогою оцтовокислих бактерій. І хоча ферментація в домашніх умовах займає багато часу, в результаті ви отримуєте той самий продукт, який спочатку і називався фруктовим оцтом.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з Telegram-каналів, який публікує корисні поради для дачників і городників.

Домашній оцет, скріншот: YouTube

Навчіться комбінувати смаки і аромати спецій і трав. Насправді, ви отримаєте нескінченні авторські комбінації смаків і ароматів. Для цього додавайте в оцет на різних етапах бродіння базилік, кріп, материнку, чебрець, естрагон, петрушку, перці різні, часник, лавровий лист і інші спеції і прянощі. Цікавий присмак дають імбир, лимон і гранат.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Не засмучуйтеся, якщо під час виготовлення натурального домашнього виноградного або фруктового вина, щось пішло не так. На якомусь етапі ви розумієте, що вино не вийшло. Насправді, у вас тепер є прекрасна сировина для домашнього оцту.

На відміну від оцтової есенції, яка руйнує червоні кров'яні тільця і емаль зубів, виноградний оцет не має цих недоліків. У нього приємний смак, він покращує травлення і корисний для здоров'я. До вина, призначеного для приготування оцту, забезпечують вільний доступ повітря. Його потрібно не закупорювати, а прикрити шийку пляшки з напоєм марлевою серветкою або сіткою з дрібними осередками.

Домашній оцет, скріншот: YouTube

Використовуйте сповна всі корисні властивості домашнього оцту, вивчайте його можливості. Спирт вступає в реакцію з киснем, розпадаючись на воду і оцтову кислоту. Якщо говорити науковою мовою, відбувається ферментація. В результаті ми маємо чудовий продукт - фруктовий або ягідний оцет.

Домашній оцет, скріншот: YouTube

Такий натуральний домашній оцет містить в собі калій, натрій, фосфор, мідь, залізо, фтор, пектин, вітаміни A, B1, B2, B6, С, Е, Р, провітамін бета-каротин, цілий ряд ферментів і амінокислот і ще дуже багато корисних мінеральних речовин та мікроелементів.

Раніше повідомляли, Євген Клопотенко порадував українців пікантним рецептом: "Бейбі, покажи мені свої булочки".

Як повідомляв Знай.uа, можна зібрати салат: на українському ринку з'явився "новий" цукор.

Знай.uа писав, Марина Боржемська після розлучення з Узєлковим сходить на каву з незнайомцем: "Cтільки приємних слів".