Йде спекотне літо, а на українських дорогах триває справжнє пекло. Українці втомилися терпіти те, що показують по телевізору і в мережі під виглядом "Великого будівництва". За словами водіїв, у багатьох регіонах країни дорожнє покриття знаходиться в жахливому стані.

Саме тому з'явилася пропозиція ввести новий курс в автошколах, де студенти повинні ознайомитися, як їздити на жахливих дорогах. Автором петиції виступив Дмитро Богинський.

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню на офіційному порталі президента України president.gov.ua у розділі для петицій.

Ремонт дороги, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

"В даний час стан дорожніх покриттів в містах і за їх межами просто в жахливому стані. Незважаючи на марні спроби влади, під виглядом "Великого будівництва", силами турецьких компаній зробити видимість ремонтів і будівництва доріг.

Популярні новини зараз

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Кейт Міддлтон пожертвувала своє волосся, а потім дізналася про онкологію

Показати ще

Водії замість того, щоб стежити за ситуацією на дорозі і оперативно реагувати на її зміну, змушені стежити ще й за станом дорожнього покриття, відстежувати і запам'ятовувати місця утворення нових ям, викопаних і не огороджених траншей та інше. До того ж, важливим є той факт, що всі ці, м'яко кажучи "дефекти дороги", залишають незгладимий слід ще й на психічному, емоційному, моральному вигляді і фінансовому добробуті громадян України і гостей нашої чудової держави.

З метою, в першу чергу, запобігання аварійних ситуацій при русі автомобільними дорогами України, в т.ч. і міськими, пропоную у всіх без винятку автошколах ввести окрему дисципліну: "Ями, вибоїни, ухаби, гармошки і просто місця бездоріжжя рідного міста і прилеглих районів". Після проходження курсу необхідно скласти іспит з даної дисципліни держінспектору.

Крім того, кожен, хто має водійське посвідчення, також повинен скласти іспит з цієї дисципліни. А гасло автошкіл, Укравтодору та Національної поліції (шкода, що скасували ДАІ) України має бути таким: "Не знаєш де яма - йди пішки!".", - пропонує автор петиції.

Петиція Дмитра Богинського, скріншот: president.gov.ua

Раніше повідомляли, українка дійшла до Зеленського через 1 бал по ЗНО: "Моя донька не проходить!".

Як повідомляв Знай.uа, ідея цифрової демократії в Україні не витримала перевірку: "Джо Байден" просочився в систему.

Знай.uа писав, харків'янам нагадали, що таке дорожнє пекло з одних булижників: "Асфальту ніколи не було...".