В Україні сезон полуниці в самому розпалі. Тому варто подбати про запаси на зиму і приготувати ароматне полуничне варення, яке стане незамінним смаколиком холодну пору року.
Багато господинь не готують варення через те, що зазвичай це забирає дуже багато часу. Тому пропонуємо приготувати вам полуничне варення "п'ятихвилинка". Рецептом цього ароматного і смачного варення поділилися в Телеграм-каналі "Щоденник дачника. Сад і город".
Інгредієнти:
Полуниця - 1 кг
Цукор — 1,2 кг
Вода - 200 мл
Спосіб приготування:
Для початку ягоди для варення повинні бути добірними, без гнилі. Найкраще варення виходить з невеликих за розміром ягідок.
У каструлю або емальований тазик наливаємо воду, доводимо її до кипіння. Потім кладемо цукор. Розмішуємо ложкою, поки цукор повністю не розчинився у воді. Чекаємо, поки цукровий сироп закипить. І кладемо в нього полуницю.
На відміну від звичайного способу приготування варення п'ятихвилинка повинно бурхливо кипіти і виділяти багато піни, тому вогонь зменшувати не потрібно. Полуничні пінки під час готування знімаємо ложкою. Варення має кипіти п'ять-сім хвилин. Потім вимикаємо його.
Готове гаряче варення переливаємо в банки. І залишаємо до повного охолодження, після перекладаємо в прохолодне місце. Смачного!
Нагадаємо, неймовірне варення з шовковиці: на цей аромат збігуться всі сусіди
Як повідомляв "Знай.uа", смачний і корисний: рецепт справжнього українського зеленого борщу, від якого неможливо відірватися
"Знай.uа" писав, рецепт ідеальних вареників з вишнею на кефірі: пальчики оближеш
Популярні новини зараз
Показати ще