Зовсім недавно ми з вами розбирали неймовірно простий і смачний рецепт вишневого джему з двох інгредієнтів.
Він сподобається всім вашим родичам, сусідам і навіть простим перехожим. Але зараз не про це. Саме час ознайомитися з полуничним варенням, яке має забавне, але прекрасно описує його назву, "п'ятихвилинка".
Для його приготування нам знадобиться полуниця в кількості одного кілограма, цукру потрібно більше - 1,2 кілограма і 200 мілілітрів води. На першому етапі слід взяти ягоди. Вони повинні бути добірними, без гнилі і псування. "П'ятихвилинка" краще виходить, якщо ягоди невеликі за розміром.
Наливаємо в каструлю або емальований тазик воду, після чого доводимо її до кипіння. Як тільки вода нагрілася до ста градусів, кладемо цукор. Розмішуємо рідину ложкою, поки цукор повністю не розчиниться у воді. Чекаємо, поки цукровий сироп закипить і потім вже можемо викладати полуницю.
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Звичайний спосіб приготування полуничного варення не передбачає бурхливе кипіння, але не в цьому випадку. "П'ятихвилинка" вимагає сильне кипіння і виділення багато піни. Вам не потрібно зменшувати вогонь. А ось полуничну пінку все ж знімайте ложкою під час готування. Цей процес повинен тривати протягом п'яти-семи хвилин.
Після цього часу вимикаємо вогонь, а готове гаряче варення переливаємо в стерилізовані банки.
Нагадаємо, желе з вишні замість варення: кращий рецепт в 30-градусну спеку
Як повідомляв Знай.ua, смачніше бабусиного варення: простий рецепт вишневого джему
Також Знай.ua писав, рецепт желе з кока-коли - не відрізнити від оригінального смаку