Відомий кулінар і переможець проекту "МастерШеф" Євген Клопотенко розмістив у своєму Instagram свіжу публікацію, в якій розповів про прес-конференцію на тему гастротуризму та популяризації України у світі.

"Як через їжу зробити Україну популярною у світі. Давайте будемо чесними: світу не потрібні ресторани італійської чи азійської кухні в Україні. Якщо до нас їдуть туристи чи іноземні гастроексперти, то їм цікаві українські продукти і українські страви. Тому схема проста: якщо ми хочемо, щоб про нашу їжу говорили за кордоном, то ми маємо розвивати українську кухню. Локальні продукти, нові підходи, історичне підгрунтя. Знати своє, любити своє, заявляти про своє - це і є крок до успіху", - упевнений Клопотенко.

Євген Клопотенко, фото з Instagram

Експерт закликав гастроспільну брати участь у створенні кулінарної освіти в Україні, досліджувати та створювати україське та об'єднувати свої зусилля.

Раніше ми писали про те, як Євген Клопотенко підсів на полуничку: "Скиньте мені фоточки". Відомий кулінар показав, яку страву обожнює в літню пору року.

Популярні новини зараз

НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ

Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Показати ще

Нагадаємо, Євген Клопотенко перетворив борщ на морозиво і закуску до пива: "От, що вийшло". Легенда "МастеШеф" урізноманітнив українську кухню.

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко показав, що можна зробити з молодою картоплею.

Також портал Знай.uа писав, що Євген Клопотенко розповів про свою найганебнішу страву.