Відомий кулінар і переможець проекту "МастерШеф" Євген Клопотенко розмістив у своєму Instagram свіжу публікацію, в якій розповів про прес-конференцію на тему гастротуризму та популяризації України у світі.
"Як через їжу зробити Україну популярною у світі. Давайте будемо чесними: світу не потрібні ресторани італійської чи азійської кухні в Україні. Якщо до нас їдуть туристи чи іноземні гастроексперти, то їм цікаві українські продукти і українські страви. Тому схема проста: якщо ми хочемо, щоб про нашу їжу говорили за кордоном, то ми маємо розвивати українську кухню. Локальні продукти, нові підходи, історичне підгрунтя. Знати своє, любити своє, заявляти про своє - це і є крок до успіху", - упевнений Клопотенко.
Експерт закликав гастроспільну брати участь у створенні кулінарної освіти в Україні, досліджувати та створювати україське та об'єднувати свої зусилля.
Раніше ми писали про те, як Євген Клопотенко підсів на полуничку: "Скиньте мені фоточки". Відомий кулінар показав, яку страву обожнює в літню пору року.
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Нагадаємо, Євген Клопотенко перетворив борщ на морозиво і закуску до пива: "От, що вийшло". Легенда "МастеШеф" урізноманітнив українську кухню.
Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко показав, що можна зробити з молодою картоплею.
Також портал Знай.uа писав, що Євген Клопотенко розповів про свою найганебнішу страву.